Super savjeti za bolju organizaciju putovanja

Nemojte paničariti , krenite smireno i spakirajte sve što vam je potrebno

Super savjeti za bolju organizaciju putovanja

Koliko vam se puta dogodilo da prije putovanja paničarite jer ne znate otkuda biste krenuli s pripremama i pakiranjem, što biste trebali ponijeti, a što ipak ostaviti kod kuće. U većini slučajeva nam se dogodi da spakiramo previše toga i onda minutu pred polazak u panici skačemo po koferu kako bismo ga uspjeli zatvoriti.

Kako biste izbjegli takve situacije, predlažemo da osmislite vlastiti mehanizam pripreme i spremanja zbog kojeg se nećete toliko stresirati, već ćete uživati u svakoj minuti planiranja. U želji da vam olakšamo, osmislili smo nekoliko savjeta koji će vam pomoći oko bolje organizacije.

METODA OPUŠTANJA
Nemojte dopustiti da vas ulovi panika i da stres zavlada. Pribjegnite metodi opuštanja za koju provjereno znate da pali kod vas i držite je se što je više moguće. Ako već nemate definirano koja je to, malo razmislite. Netko voli tjelesne aktivnosti, netko voli biti u društvu i otići na kavu, a netko najviše voli šetnju u vlastitom društvu i tišini. Prije nego krenete s pakiranjem, duboko udahnite i učinite nešto od toga što vas najviše veseli.

UZMITE SI DOVOLJNO VREMENA
Ako znate da vam za pakiranje inače treba jako puno vremena i tijekom cijelog procesa neprestano nailazite na prepreke, ovaj put budite pametniji i krenite ranije nego inače. Razmislite o svemu što je potrebno napraviti unaprijed kao što je na primjer pranje i sušenje rublja, kupovina potrebnih kozmetičkih preparata i sitnica obzirom na destinaciju na koju ste se uputili.

ISTRAŽUJTE I ZAPISUJTE
Obzirom na mjesto koje ste odlučili posjetiti, napravite vlastiti planer s malim istraživanjem. U njega možete upisati apsolutno sve podatke, od planirane vremenske prognoze i modnih kombinacija sukladno istoj, pa sve do najsitnijih detalja poput informacija što raditi koji dan, kojim putem ići, što izbjegavati i što svakako staviti na „must have“ listu.

POPIS VAŽNIH I KORISNIH STVARI
Za svaku pojedinačnu osobu vrijedi drugačiji popis važnih i korisnih stvari, no nešto što bi svakako trebalo biti univerzalno su stvari bez kojih nikada ne biste trebali kretati na put: flaster, tablete protiv bolova, korisne aplikacije na mobitelu, (bežični) punjač, neseser...
Takvi popisi pomoći će vam da se riješite viška kilograma u koferu od onih propisanih od aviokompanija, kao i da ne pakirate nepotrebne stvari. Birajte udobnu odjeću koja se previše ne gužva, slojevito se odijenite, a od obuće ponesite komade od kojih nećete dobiti žuljeve. Ponesite sa sobom kišobran, sunčane naočale i kremu za sunčanje za svaki slučaj, ako putujete u ljetnoj sezoni. Ne nosite previše šminke jer će vam ona samo stvarati probleme, a teže stvari ostavite na dnu kofera.