Ljetna romantika

Najromantičnija mjesta u Hrvatskoj na kojima možeš uživati s partnerom

Hrvatska je prepuna romantičnih mjesta i lokacija za zaljubljene parove, a mi imamo nekoliko ideja gdje ti i tvoj partner možete provesti romantični odmor za dvoje

romanticne-lokacije.jpg
Foto: PIXSELL

Ljetni mjeseci su vrijeme kada najčešće odlazimo na godišnji odmor i zbog lijepog vremena uživamo na vikend izletima, a svi zaljubljeni reći će da nema ljepšeg nego to vrijeme provesti sa svojim partnerom. Romantične večernje šetnje uz zalazak sunca, dan proveden s voljenom osobom na plaži ili uz jezero ili istraživanje šarmantnih uličica jednog od mnogobrojnih gradova uz obalu, ovog ljeta sve to možeš raditi sa svojim dragim.

Image
Veličanstvene uživo kao i na fotki

Top 'Instagram' lokacije u Hrvatskoj koje želimo posjetiti ovog ljeta

Bilo da ste ljubitelji aktivnog odmora ili se više volite izležavati na plaži, bilo da ste više morski ili kontinentalni tipovi, u Hrvatskoj može se pronaći za svakoga ponešto i sve su te lokacije idealne za romantični odmor u dvoje. Od otkrivanja čari Gorskog kotara i Istre, do uživanja na plažama nekih od nerazvikanih otoka na Jadranskoj obali ili pak šetnje uz more, u nastavku smo izdvojile šest romantičnih lokacija u Hrvatskoj koje moraš posjetiti sa svojim partnerom.

Kanal sv. Ante

Ne postoji veća romantika od šetnje za vrijeme zalaska sunca, a takva šetnja najljepša je na moru. Zato će te oduševiti šetnja kanalom sv. Ante, koji se može pohvaliti predivnom šetnicom idealnom za parove. Ovo je jedna od najljepših staza uz more, a nalazi se u blizini Šibenika, pa ako tebe i tvog partnera put ovog ljeta nanese u Šibenik, nikako ju nemojte zaobići.

Otočić Vrnik

Za sve ljubitelje romantičnog ljetnog odmora u dvoje na mjestu koje nije krcato turistima i na kojemu se možete maksimalno opustiti i odmoriti, tu je bajkoviti otočić Vrnik u blizini Korčule. Ovo malo mjestašce idealno je ako želite pobjeći od gužve, a Korčula mu je relativno blizu, pa uvijek možete obići i taj otok, koji krije predivne plaže i odlična mjesta za romantični odmor.

Otok Krk i Rajska cesta

Otok Krk vrlo je blizu i do njega je vrlo jednostavno doći, pa ako ti i tvoj partner niste ljubitelji preduge vožnje, ovo je mjesto za vas. I Krk krije mnogobrojne romantične gradove i lokacije koje su idealne za parove, a ono što nikako ne smijete zaobići je romantična šetnja Rajskom cestom u suton. Ova šetnica kreće od Malinske, a završava kod hotelskog naselja Haludovo, a posebna je jer ju s jedne strane okružuje more, a s druge borova šuma.

Grožnjan i drugi istarski gradići

Istra je nevjerojatno romantična pa je kao takva idealna za parove, a ako ste ti i tvoj partner ljubitelji malih gradića u kojima možete kušati tradicionalnu kuhinju i izgubiti se u šarmantnim, vijugavim ulicama, Istra je mjesto za vas. Gradići poput Grožnjana, Rovinja, Motovuna i Labina pozivaju te da ih istražiš, a imaju sve - od skrivenih romantičnih lokacija za parove, do mora u kojem se možete osvježiti i odlične hrane.

Mali, nerazvikani otoci na Jadranu

Nedavno smo pisale o najljepšim nerazvikanim otocima na našoj obali na kojima vladaju mir i tišina i gdje možeš uživati u netaknutoj prirodi, a takve su lokacije kao stvorene za ljetni bijeg u dvoje. Tu je otok Drvenik mali nedaleko od Trogira, otok Biševo koji je najpoznatiji po svojoj Modroj špilji, divni Koločep u blizini Dubrovnika, kao i otoci Zlarin i Prvić. Koji god odabrala, nećeš pogriješiti, a romantike za dvoje ni na jednom od njih zasigurno neće nedostajati.

Gorski kotar

Za one koji preferiraju odmor u gorskim i planinskim predjelima, Gorski kotar je "place to be". Tu su šume, rijeke, jezera i netaknuta priroda u kojoj ti i tvoj partner možete uživati u romantici za svoje i napuniti baterije, a lokacija koje možete posjetiti je bezbroj. Tu je kanjon Kamačnik gdje se možeš prošetati i pobjeći od ljetnih vrućina, kao i Zeleni vir i Vražji prolaz u čijim ćete ljepotama zasigurno uživati, a ako se poželite malo osvježiti, tu je predivno Lokvarsko jezero, ali i jezero u obliku srca u blizini Ogulina koje je kao stvoreno za romantičare.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.