Veličanstvene uživo kao i na fotki

Top 'Instagram' lokacije u Hrvatskoj koje želimo posjetiti ovog ljeta

Ako si u potrazi za savršenom Instagram fotkom, Hrvatska krije najljepše lokacije, a evo i koje već ovog ljeta možeš posjetiti

profimedia-0528841020.jpg
Foto: Profimedia.hr

Hrvatska nas svojim ljepotama oduševljava iz dana u dan, a Instagram je mjesto broj jedan na kojem tražimo i otkrivamo nove lokacije u Hrvatskoj koje želimo posjetiti. Instagram je danas društvena mreža prva po važnosti kada je riječ o objavljivanju prekrasnih fotografija, a nerijetko nam baš fotografije iz Lijepe Naše najviše "zapnu" za oko i odmah poželimo posjetiti to mjesto kako bismo i mi imali takvu fotografiju na našem Instagram feedu.

Image
Čarobni poluotok

Ta divna Istra: Savršena destinacija za vikend bijeg

Prošlih je godina bilo nekoliko lokacija koje su postale pravi "Instagram hit" - od ljuljačke na Rtu Kamenjak koja podsjeća na Bali pa sve do prekrasnih plaža, poput one u Brseču. Ove godine, tu su i neke nove lokacije koje smo tek nedavno otkrili, ali i neke stare na koje smo pomalo zaboravili. Ukratko, u potrazi za savršenom Instagram fotkom možeš se uputiti na nekoliko mjesta diljem Hrvatske, a mi smo izdvojile neka najljepša.

Otok Lokrum

Na samo deset minuta od Dubrovnika smjestio se otok Lokrum, omiljena zelena oaza Dubrovčana, ali i svih ostalih koji ga posjete barem jednom. Od prekrasne prirode do tvrđave i samostana, ovdje možeš vidjeti puno toga, ali i slikati se na hit Instagram lokaciji, malenom slanom jezeru nazvanom Mrtvo more.

Kameni bazen

Bazen napravljen od kamena i ispunjen morskom vodom definitivno je jedan od onih u kojima bismo se mogle kupati cijelo ljeto, a nalazi se u sklopu dubrovačkog hotela Excelsior. Idealan je za kupanje i za sve one koji nisu ljubitelji velikih dubina, a na njemu možeš "okinuti" sliku koju ćeš s ponosom pokazati na svom Instagramu.

Kotli

Naselje Kotli smješteno je u Istri u blizini Buzeta, a njegova je posebnost rijeka Mirna, koja protječe kroz selo padajući u slapovima, i tako stvarajući malene prirodne "bazene" koji su savršena Instagram lokacija.

Ljuljačka u Jadranovu

Najnoviji hit među Instagram lokacijama za slikanje definitivno je ljuljačka u Jadranovu koja izgleda kao da je na Baliju. Do Jadranova ti treba tek dva sata vožnje iz Zagreba, a plaža na kojoj je smještena ova hit ljuljačka nalazi se u uvali Tunera.

Zmajevo oko na Dugom otoku

Dugi otok poznat je po prekrasnim lokacijama koje oduzimaju dah, a jedna od njih je i ova, koja je kao stvorena za savršene Instagram fotke. U srcu Dugog otoka u blizini uvale Brbišćice smjestilo se Zmajevo oko, prirodni fenomen koji izgleda kao morski bazen u stijenama, a izgleda sjajno na svakoj fotki.

Plaža Punta Rata

Jedna od najljepših šljunčanih plaža na našoj obali, ali i na svijetu, plaža Punta Rata, mnogo puta uvrštavana na liste najljepših plaža. Njezina je posebnost kamena stijena koja izviruje iz mora i na kojoj rastu borovi - stijena koja je postala simbol Brela, a koja je kao stvorena za hit Instagram slike.

Stepenice na Malom Lošinju

Prekrasne stepenice koje ti omogućuju najljepši ulaz u more, a koje su ove godine postale pravi hit, nalaze se na Malom Lošinju, u uvali Čikat u sklopu Ville Karolina. Ta je Villa nekada imala svoj vlastiti ulaz u more, a danas su te stepenice dostupne baš svima - za ulazak u more, ali i za slikanje.

Izvor Cetine

Još jedno hit Instagram mjesto svakako je izvor Cetine, popularno "oko" Dalmacije, na kojem možeš "okinuti" odlične slike. Cetina, najdulja dalmatinska rijeka, svoj 105 kilometara dugi put do mora počinje u podnožju Dinare gdje izbija iz nekoliko izvora, od kojih je najpoznatije ono najveće, Glavaš, koje se ističe svojom prekrasnom tirkizno-plavom bojom.