Međimursko carstvo životinja

Na samo sat i pol od Zagreba nalazi se čaroban ranč preslatkih ponija koji želimo posjetiti

Međimurje krije brojne ljepote, a ranč 'Ponyland' u Murskom Središću savršena je ideja za izlet za sve koji vole životinje, a posebno ponije

PXL_120628_893.jpg
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Nema ništa bolje od jesenskog bijega iz gradske vreve i odlaska u prirodu. I dok tijekom kasnog proljeća i ljeta volimo vikendom svratiti do mora, posebice Istre i Kvarnera, za nešto hladnijih dana mnogi se odvaže istražiti unutrašnjost Hrvatske.

Seoski turizam, koji uključuje brojna izletišta u prirodi i eko sela, postaje sve popularniji. I to s razlogom. Na samo sat i pol od Zagreba možeš zaboraviti svakodnevne brige i uživati.

Image
U blizini Zagreba

Seoski turizam: Pet sjajnih izletišta idealnih za bijeg iz grada

Naravno da su zato najpopularnije kuće za odmor, no tražiš li zanimaciju za cijelu obitelj, Međimurje se čini kao sjajna ideja. Možeš birati kakav odmor želiš, a jedno od najpoznatijih vikend odredišta su Toplice Sveti Martin u sastavu općine Sveti Martin na Muri.

shimmer fallback

A u neposrednoj blizini Toplica Sveti Martin, petnaestak minuta automobilom, krije se ranč koji bi i malima i velikima mogao biti prekrasan doživljaj. Svi smo čuli za Disnayland, ali jesi li čula za Ponyland?

Radi se o obiteljskom imanju na kojemu se prožimaju priroda, životinje i zabava. Kako stoji na stranicama Visit Međimurje, Ponyland postoji već 17 godina, a s vremenom se samo povećavao broj životinja. Danas ondje možeš naći ponije, magarce, patuljaste koze i ovce, kuniće, zamorce, pijetla…pravo životinjsko carstvo u srcu Međimurja.

shimmer fallback

Ranč se prostire na jednom hektaru prostora pa se slobodno možeš prošetati i uživati u prirodnoj idili. Glavna mu je prednost to što se životinje slobodno šeću i što su 'glavni' na imanju. A to djeca ne viđaju često - ovdje stoga imaju priliku zaroniti u životinjski svijet!

shimmer fallback

Životinje imaju i svoje nastambe, izgrađeno je i dječje igralište, a ondje se organiziraju i dječji rođendani te piknici. Svi znamo da je prvi susret s konjima većini djece nezaboravno iskustvo te da ih mnogi požele jahati. Ako za to nemaju prilike na gradskom asfaltu, to mogu učiniti u Ponylandu.

Dok se klinci zabavljaju, roditelji mogu odmarati u miru i tišini. Prije dolaska se, naime, treba najaviti pa vjerujemo da je u jesenskim danima ipak lakše izbjeći gužvu. Uostalom, nakon više kišovitih dana, svi se više veselimo suhim vikendima i bijegu u prirodu, zar ne?

shimmer fallback

Uvrsti ovaj ranč na svoj popis izleta i doživi pravo životinjsko carstvo!

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.