U blizini Zagreba

Seoski turizam: Pet sjajnih izletišta idealnih za bijeg iz grada

Šarmantna izletišta uređena u rustikalnom stilu nude uživanje u gastronomskim specijalitetima s pogledima na prekrasnu prirodu

profimedia-0352184781.jpeg
Foto: Profimedia.hr

Sezona je ljetovanja i godišnjih odmora, grad je prazan i mnogi su već pobjegli na Jadran. Ipak, ako ti posao i obaveze to ne dopuštaju ili pak naprosto nisi morski fan, znaj da i u kontinentalnom dijelu Hrvatske postoje brojne zanimljive lokacije koje vrijedi malo bolje istražiti.

Image

Kamo na vikend izlet? Špilja Vrlovka pokraj Ozlja odlična je ideja

Ova se izletišta nalaze u blizini Zagreba, imaju sjajnu gastronomsku ponudu i okružena su prekrasnom prirodom. Sjajan su izbor ako si u potrazi za idejama za jednodnevne izlete koji će ti pružati bogato iskustvo i jedinstven doživljaj. Osim sjajne hrane, ove lokacije nude i cijeli niz drugih popratnih sadržaja pa su sjajan izbor i za obitelji s djecom.

U nastavku smo izdvojile pet odličnih lokacija na koje možeš pobjeći već ovog vikenda, a nalaze se okolici Zagreba.

Izletište Cowboy Western Ranch

Ovo neobično izletište smjestilo se nedaleko od Zagreba, na prekrasnim obroncima Vukomeričkih gorica. Cijeli je ranč uređen u kaubojskom stilu, a osim uživanja u brojnim kulinarskim delicijama, u ponudi je i jahanje konja. Restoran se nalazi u drvenoj kući, a ranč nudi i mogućnost organizacije raznih obiteljskih proslava.

Vuglec Breg

Čarobno turističko selo 'Vuglec Breg' nalazi se u Zagorju, na 7 kilometara od Krapine i na oko 40 kilometara udaljeno od Zagreba. Izletište je okruženo bajkovitim zagorskim bregima i prekrasnim stazama za šetnju, a u preuređenim autohtonim kućicama nudi se i smještaj. Rustikalni ambijent dominira i unutar restorana sa sjajnom gastronomskom ponudom koja uključuje tradicionalne zagorske specijalitete poput purice s mlincima, štrukli i domaćeg kruha prema originalnim receptima. U dvorištu pokraj restorana nalaze se ležaljke na kojima se možeš odmoriti i uživati u pogledu, a za one najmlađe tu je i dječje igralište.

Etno farma Mirnovec

Na ulazu u Samobor, na samom rubu Samoborskog polja, smjestilo se ovo prekrasno imanje koje je idealno za bijeg od užurbanog gradskog života. Etno farma Mirnovec od centra Samobora udaljena je samo 15 minuta hoda, a na njoj se nalaze šarmantne drvene kućice uređene u tradicionalnom stilu samoborskog kraja. Posebna atrakcija je i mogućnost jahanja konja, a cijelo imanje okruženo je prekrasnom prirodom te je savršena destinacija za obiteljski izlet.

Izletište Goričanec

Na samom sjeveru Hrvatske smjestilo se zeleno Međimurje, destinacija bogata brojnim prirodnim i kulturnim atrakcijama. Jedno od izletišta koje u Međimurskoj županiji svakako vrijedi posjetiti je Goričanec, prirodna oaza koja se nalazi u blizini popularnih toplica Sveti Martin na Muri. Ovo prostrano izletište smješteno je uz malo jezero i savršena je lokacija za bijeg od vreve gradskog života i za punjenje baterija. U sklopu imanja nalazi se i farma s magarcima, ovcama i konjima te restoran koji nudi domaće vino te tradicionalne međimurske specijalitete.

Seoski turizam Kezele

Na pola puta između Zagreba i Bjelovara, ovo bajkovito moslavačko imanje malo koga će ostaviti ravnodušnim, a posebnim ga čine uređene drvene kućice stare 100 godina, jela iz domaće kuhinje te vina iz vlastitog podruma. Imanje je okruženo prekrasnim vinogradima, a u sklopu ovog seoskog domaćinstva nalazi se i štala s domaćim životinjama te etnografska zbirka s čudesnim starinama. Prevladava rustikalni ambijent, no sve je uređeno s jako puno šarma i stila. U sklopu imanja nalazi se i veliko dvorište i dječje igralište.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.