Bali u Hrvatskoj

Hit ljeta: 6 plaža na Jadranu na kojima možeš pronaći ljuljačke u moru

Popularne ljuljačke u moru svakog ljeta žare i pale Instagramom, a možeš ih pronaći na šest prekrasnih lokacija na našem Jadranu

ljuljačke-more.jpg
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Ljuljačke u moru kakve smo do sada uglavnom mogli vidjeti samo na udaljenim destinacijama kao što su Bali ili Tajland postale su sastavni dio mnogih plaža na Hrvatskoj obali, a u kratkom roku postale su sinonim za ljetne fotografije i plaže na kojima se nalaze učinile su još popularnijima.

Image
Na Baliju ili u Hrvatskoj?

Znaš li na kojoj se jadranskoj plaži nalazi morska ljuljačka kao stvorena za fotkanje?

Iz godine u godinu sve ih je više, a s obzirom na to da su postavljene na mjestima koja oduzimaju dah - u tirkiznom plićaku s fenomenalnim pogledom - one osvajaju društvene mreže i tko god se nađe u blizini njih jednostavno mora "okinuti" dobru fotku s ljuljačke.

U Hrvatskoj ovakvih ljuljački ima u svakom kutku Jadrana, od Kvarnera i otoka Krka, pa malo južnije, do Brača, Hvara i Korčule, a svaka od njih posebna je na svoj način. U nastavku smo izdvojile šest ljuljački u moru koje ćemo i ovog ljeta viđati posvuda na Instagramu, a nađeš li se u blizini, svakako svrati do njih.

Plaža Jadranovo

Nama najbliža ljuljačka u moru smjestila se u Jadranovu nedaleko Crikvenice, i to na pješčanoj plaži u uvali Grabrova. Ova je plaža ubrzo postala jedna od najpopularnijih, i to upravo zahvaljujući ljuljački koja je ovdje postavljena prije dvije godine. Osim ljuljačke, ovdje možeš uživati u tirkizno plavom moru, pogledu na otok Krk, ali i potražiti osvježenje u obližnjem beach baru.

Plaža Zala, Stara Baška

Krk je poznat po brojnim predivnim plažama od kojih se većina krije upravo oko Baške i Stare Baške na drugoj strani Krka, a jedna od njih je i plaža Zala, šljunčana uvalica smještena daleko od očiju javnosti. I ovdje se krije jedna ljuljačka u moru na kojoj možeš uživati, a do ove plaže ćeš se morati voziti otprilike tri minute od centra Stare Baške.

Plaža Carpe Diem, Hvar

Na otočiću Marinkovac u sklopu Paklinskih ili Paklenih otoka u blizini Hvara nalazi se beach bar i noćni klub Carpe Diem, a u sklopu njega i istoimena plaža na kojoj možeš pronaći još jednu hit ljuljačku u moru. Ovo mjesto idealno je za sve partijanere, a do njega možeš doći brodom od Hvara.

Plaža Sumartin, Brač

U mjestu Sumartin na otoku Braču, do kojeg vozi trajekt iz Makarske, nalazi se plaža Sumartin s još jednom ljuljačkom u moru koju ne smiješ zaobići ako se nađeš na ovom otoku. S ove ljuljačke možeš uživati u zapanjujućem pogledu na kopno - na Makarsku i Biokovo.

La Ban’ya, Korčula

U naselju Žrnovo u blizini grada Korčule nalazi se beach bar i restoran La Ban’ya, okružen tirkiznim morem i s predivnim pogledom na Pelješac, a u sklopu njega možeš pronaći jednu od nekoliko ljuljački u moru na otoku Korčuli.

Moro Beach Stupe, Korčula

Druga ljuljačka u moru na Korčuli nalazi se u sklopu bara Moro beach Stupe na otoku Vela Stupa, smještenom negdje između Korčule i Pelješca. To je ujedno i jedina atrakcija na tom malom otočiću, a turisti ovdje uglavnom dolaze sa svojim brodicama.