Na Baliju ili u Hrvatskoj?

Znaš li na kojoj se jadranskoj plaži nalazi morska ljuljačka kao stvorena za fotkanje?

Zanima te gdje se nalazi ova predivna pješčana plaža s romantičnom ljuljačkom? Ne, ne radi se o nekoj tropskoj lokaciji već o plaži na Kvarneru u mjestu Jadranovo. Sve o ovoj atrakciji saznaj u našem članku.

Morska ljuljačka
Foto: Pexels

Lipanj polako, ali sigurno dolazi svom kraju, temperature su rekordno visoke, a godišnji odmori se naveliko planiraju. Ako i ti tražiš idealan bijeg na našu obalu, imamo ideju gdje da odeš, a pri tome okineš i par ultradobrih fotki za Instagram. Naime, na Kvarneru smo pronašle plažu koja svojom atraktivnošću totalno može konkurirati svjetskim tropskim destinacijama.

Dugačka pješčana plaža s morskom ljuljačkom za najbolje selfije ove sezone nalazi se u mjestu Jadranovo, na Kvarneru, a do nje ti treba tek dva sata vožnje od Zagreba. Jadranovo je malo mjesto u okolici Crikvenice, odnosno Rijeke te je dugogodišnje odredište brojnih Zagrepčana zahvaljujući svojoj ljepoti, ali i blizini našoj metropoli.

Plaža o kojoj govorimo nalazi se u uvali Tunera, a prije nešto više od godine dana dodatno je uređena kako bi bila što atraktivnija. Tako je ova pješčana plaža vrlo brzo postala jedna od omiljenih destinacija i to prije svega zbog predivnog tirkiznog efekta, pogleda na otok Krk, ali i simpatične atrakcije koje je već sad pravi hit – ljuljačke u moru. Brojni kupači dođu u Jadranovo kako bi se fotkali na ovoj atraktivnoj ljuljački koja neodoljivo podsjeća na one na Baliju. Osim nje, na ovoj plaži se može pronaći Grotte bar u kojem se možeš osvježiti uz ukusne koktele i slične napitke, a u neposrednoj blizini je i nekoliko restorana.

Iako je Instagram popularizirao Jadranovo, ono je još uvijek relativno nepopularno kod stranih turista, pa je prava oaza za Hrvate. Osim pješčane plaže u uvali Tunera, ovo malo slatko mjesto nudi i nekoliko skrivenih uvala, a kao jedna od najljepših ističe se ona u Lokvišću u kojoj možeš pronaći i zanimljive arheološke ostatke iz doba starih Rimljana, prirodno ljekovito blato balneološke kvalitete te uživati u šetnici uz more i mirisnu borovu šumu.

Nisu li ovo odlični razlozi da ove godine barem za vikend odlučiš upaliti auto i istražiti male, nerazvikane kutke Kvarnera?

Image
Aktivan odmor iz snova

Istraži što nudi zelena oaza Kvarnera: Provedi dan na obroncima Učke