Šume pjevaju

Bijeg u bajku: Drvena koliba u Mrkoplju mjesto je na kojem želimo biti

Šarmantna drvena koliba okružena šumom pravo je mjesto za napuniti baterije i odmoriti se

sume-pjevaju.jpg
Foto: Booking

Smještena na osami, okružena šumom i zelenilom, prekrasna koliba Šume pjevaju definitivno zaslužuje titulu jedne od najljepših drvenih koliba na našim prostorima. Udaljena oko 2,5 kilometara od grada Mrkoplja i oko 35 kilometara od Rijeke, ova je koliba smještena na savršenoj lokaciji, idealnoj za sve željne odmora.

Image

U Gorskom kotaru nalazi se naljepša planinska koliba koju smo vidjele

Ovaj robinzonski smještaj nalazi se na teško pristupačnoj lokaciji i baš je kao takav idealan za sve one koji se žele odmoriti od svih obaveza, a uz prekrasan pogled na vrt i planinu i impresivan interijer, ova će koliba postati mjesto iz kojeg nikada nećeš željeti otići.

"Koliba "Šume Pjevaju" dobila je ime po knjizi "I vječno pjevaju šume" norveškog pisca Trygve Gulbranssen.
"Šume pjevaju" je tradicionalno ime u obitelji Rački - još 1984. godine to ime je dobila gostionica, kasnije, 2016. godine apartman, a u kolovozu 2020. godine i koliba",
kaže vlasnik kolibe, Zlatko Rački.

shimmer fallback
shimmer fallback

Koliba nudi besplatno parkiralište te vrt i terasu s roštiljem, a jednom kada uđeš u nju, shvatit ćeš i zašto je toliko posebna - na donjem katu nalazi se šarmantna kuhinja opremljena hladnjakom, pećnicom i pločom za kuhanje, zajedno s dnevnim boravkom i blagovaonicom s kaminom.

"Inspiraciju za uređenje kolibe našli smo u prirodi i šumi koja nas okružuje i daje sve potrebno za život, te iz interijera starih goranskih kuća. Koliba je izrađena od drva i ostalih materijala koji su već negdje bili korišteni, mi smo ih uredili i iskoristili za našu kolibu, uređenje njenog interijera i namještaja", ističe Rački.

shimmer fallback
shimmer fallback
shimmer fallback
shimmer fallback

Na katu se nalazi spavaća soba s velikim krevetom i velikim prozorom kroz koji se pruža nevjerojatan pogled na prirodu - bilo da je riječ o proljetnom zelenilu ili o bijeloj zimskoj bajci. Uz to, postoji još jedna stvar zbog koje je ova koliba toliko posebna. Naime, koliba je samoodrživa - za dobivanje električne energije koristi se sunce, a kišnica za sanitarnu vodu.

shimmer fallback
shimmer fallback
shimmer fallback

Koliba Šume pjevaju osvojila nas je na prvu, a više informacija o cijeni i rezervaciji možeš pronaći na linku.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.