Hrvatski Havaji

Dugi otok krije pješčanu plažu koju mnogi zovu najljepšom na jadranu

Pješčana plaža Sakarun smjestila se na sjeverozapadnom dijelu Dugog otoka, a idealna je za obitelji s djecom. U blizini se nalazi i najviši hrvatski svjetionik Veli Rat

profimedia-0298816551.jpg
Foto: Profimedia.hr

Ako te put ikada odvede do Dugog otoka, nekoliko je stvari koje trebaš posjetiti – svjetionik Veli Rat, park prirode Telaščicu te jednu od najljepših hrvatskih plaža, Sakarun.

Dugi otok možda nije razvikan kao neki drugi jadranski otoci, no nudi mnoge skrivene ljepote te prekrasnu i pomalo divlju prirodu. Idealan je izbor za osobe koje vole miran odmor u okrilju netaknute prirode, kao i za avanturiste koji vole istraživati.

Image
Okolica Dubrovnika

Čarobna plaža Pasjača - skriveni dragulj Jadrana

Smješten nedaleko od Zadra, Dugi otok krije i jednu od naših najpoznatijih pješčanih plaža. Plaža Sakarun ili, kako je neki zovu, Saharun zasigurno je najpopularnija plaža Zadarske županije, a smjestila se na sjeverozapadnoj strani Dugog otoka. U njezinoj se blizini nalazi i svjetionik Veli Rat.

Ova plaža radi bijelog pijeska i kristalno čistog i tirkiznog mora podsjeća na neke od najegzotičnijih svjetskih lokacija, a okružena je prekrasnom prirodom i borovom šumom. Dugačka je oko 800 metara, a sam ulaz u plažu vrlo je pristupačan, more je plitko pa će se osobito svidjeti obiteljima s djecom.

Do same plaže vrlo ja lako i jednostavno doći, kratkim puteljkom, a na njoj se nalaze i ugostiteljski objekti u kojima se možeš osvježiti od kupanja i sunčanja te pojesti lagani obrok.  

Mnogi ovu slikovitu i jedinstvenu pješčanu plažu uspoređuju s Karibima i Havajima, što i ne čudi jer od njezine ljepote uistinu zastaje dah. Smatra se jednom od najljepših plaža, ne samo na Jadranu, već i u cijelom svijetu.  Iako je smještena uz otvoreno more, zaštićena je dugim zaljevom pa je more uvijek ugodne temperature za kupanje.

Dugi otok zaista je jedan od naših najljepših otoka jer obiluje divnim plažama, od kojih se Sakarun najviše ističe svojom ljepotom, ali i drugim zanimljivim uvalama koje vrijedi istražiti. Prednost je što ne vrvi posjetiteljima pa je idealna destinacija ako si u potrazi za mirnim odmorom i prekrasnom prirodom.

Foto: Instagram