Zimska bajka

Dolina Jelena - zimska čarolija u srcu Hrvatske koju želimo posjetiti čim prije

U Dolini Jelena plahe srne i košute pa i svojeglavi jeleni lopatari posjetiteljima jedu iz ruke, dozvoljavaju im da ih maze i s njima se fotografiraju

profimedia-0098518867.jpg
Foto: Profimedia.hr

Zimske dane i kraj godine volimo zbog čarolije, ni jedan dio godine nije toliko poseban jer tada svi volimo povjerovati u čuda i čarolije. Posebno je lijepo kada se pojave pahulje snijega i pokriju sve tamne boje. Baš zbog toga u ovom mjesecu tražimo i posebna, pomalo čarobna, mjesta zbog kojih ćemo i dalje vjerovati u čuda i ponovno otkriti dijete u sebi. Jedno takvo mjesto krije se u srcu središnje Hrvatske, nedaleko od Plitvičkih jezera.

U Drežnik Gradu, selu koje je nalazi 12 kilometara od nacionalnog parka Plitvička jezera smjestio se ranč "Dolina Jelena". Ovo je jedinstveni zoološki vrt na otvorenom koji se prostire na 15 hektara i dom je za više od stotinu životinja. Posebno je lijepo jer se može vidjeti divljač u njihovom prirodnom okruženju, ono što većina nas nije doživjela i nikada vidjela. U Dolini Jelena plahe srne i košute pa i svojeglavi jeleni lopatari posjetiteljima jedu iz ruke, dozvoljavaju im da ih maze i s njima se fotografiraju, a posebno su pažljivi kada se radi o djeci.

Cijelo imanje je vlasništvu obitelji Bićanić koja s brižno brine za ova predivna bića i prirodu. Obilazak ranča traje oko sat i pol, koji prođu u trenu, a nakon toga svaki gost može uživati u domaćim delicijama, prirodnim sokovima i žestokim pićima koje proizvode Bićanići i druga gospodarstva iz okolice. No, vrlo je važno znati da se treba prije najaviti zbog velikog interesa. Sve se može učiniti putem telefona ili e-maila, a detaljne informacije mogu se pronaći na web stranici Ranch dolina Jelena.

Osim uživanja u ovom nevjerojatnom zoološkom vrtu u prirodi, gosti mogu posjetiti i druga prekrasna mjesta u ovom dijelu Hrvatske. Zima je posebno čarobna u Lici i Gorskom Kotaru, a u blizini se nalaze Rastoke, Plitvička jezera, Baraćeve spilje i Stari grad Drežnik. Uz prirodne ljepote ovaj kraj je poznat po pravoj domaćoj hrani koja će ugrijati svakog gosta nakon zimske šetnje u ovom idiličnom predjelu Hrvatske. Stoga ako ove zime želiš doživjeti posebnu zimsku čaroliju vrijeme za posjet prekrasnim divljim životinjama, toplim domaćinima i prekrasnoj prirodi!

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.