Mjesto iz snova

Brseč - gradić na Opatijskoj rivijeri s jednom od najljepših plaža na Jadranu

Srednjovjekovni gradić Brseč smjestio se na liticama koje skrivaju jednu od najljepših plaža na našoj obali - plažu Klančac

PXL_280515_10778837.jpg
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Ljeto nam je i službeno stiglo, a ako još uvijek nisi odlučila gdje ćeš otići na more, ili barem na vikend izlet, mi imamo odličnu ideju - srednjovjekovni gradić Brseč na Opatijskoj rivijeri, smješten na litici visokoj gotovo 160 metara.

Image
Čaroban izlet

Mošćenice - živopisno mjesto podno Učke idealno za proljetni izlet

Uličice, prolazi i kamenita stubišta ovog pitoresknog gradića odišu srednjovjekovnim duhom, a prekrasne kuće tipičan su primjer primorske arhitekture, dok su na nekima još i danas vidljivi natpisi na glagoljici.

U Brseču se nalazi poznata crkvica Sv. Magdalene, smještena na hridi točno iznad morskih valova, a koje se nudi zapanjujući pogled na cijeli Kvarner, no ovo je mjestašce možda najpoznatije po idiličnoj plaži, koju mnogi smatraju jednom od najljepših plaža na Jadranu.

Podno brsečkih litica smjestila se plaža Klančac koja izgleda kao pravi mali komadić raja - obgrljena liticama koje joj daju dozu intimnosti s jedne strane, i tirkizno-plavim morem s druge, ova šljunčana plaža zaista je raj na zemlji i s pravom nosi tituli jedne od najljepših plaža na našoj obali.

Do plaže vodi uska cesta, na kojoj nerijetko možeš naići na gužvu, stoga je najbolje pronaći parking pri samom vrhu ceste i do plaže se spustiti pješke - trebat će ti oko 20 minuta, no jednom kada stigneš, vidjet ćeš da se pješačenje isplatilo.

Brseč i njegova prekrasna plaža od najbližeg grada Opatije udaljeni su svega pola sata vožnje, dok će ti od Zagreba do Brseča trebati nešto više od dva sata. Ovo je mjesto idealno za vikend izlet ili godišnji odmor i svakako bi se trebao naći na tvom popisu obaveznih destinacija za ovo ljeto.

POGLEDAJ VIDEO: Float ili terapija plutanjem - isprobala sam opuštanje kakvo dosad nisi iskusila