Pseći kaučari

Ovi psi nisu veliki ljubitelji šetnje i savršen su izbor za isto takve vlasnike

Kauč im je draži od livade i ponekad ih čak moraš natjerati da izađu iz kuće i obave što imaju za obaviti te usput malo protegnu noge. Žive prema načelu - ti šetaj, a nas nosi

pexels-pixabay-164186.jpg
Foto: Pexels

Htjela bi psa, no nikako ti ne odgovaraju duge svakodnevne šetnje. Za njih nemaš vremena, a i nisi baš neki sportski tip, osobito kada zavladaju vrućine, kao što je slučaj sada. Radije bi sa svojim ljubimcem uživala na kauču pod klimom i zbog toga si nabavila zlatnu ribicu. No, sa zlatnom ribicom se ne možeš maziti, ona ne maše repom od sreće kada dolaziš kući nakon napornog radnog dana.

Image
Idealni za prve vlasnike

Slatki i nezahtjevni - oko ovih pasmina pasa nećeš imati previše brige

Umjesto da očajavaš, pronađi rješenje. Mi ćemo ti pomoći. Na tvoju sreću, postoje psi koji vole duge šetnje koliko ih i ti voliš, odnosno definitivno im nisu najdraža aktivnost. No, da budemo jasne, to ne znači da ih ne moraš šetati. Svaki pas mora biti izveden u šetnju kako bi protegnuo te svoje nožice i obavio nuždu.

U nastavku ti donosimo pasmine koje treba minimalno šetati i koje će ti radije raditi društvo na kauču.

Jazavčar

Ovi psi nisu energični, a i imaju vrlo kratke noge i sitno tijelo, zbog čega su im kratke, lagane šetnje sasvim dovoljne da zadovolje njihovu potrebu za kretanjem. Ono što vole su igra i maženje, osim toga vrlo su poslušni i strpljivi te su savršen izbor za starije ljude te one koji po prvi puta nabavljaju psa. O tome koliko se čovjeku uvuku pod kožu svjedoči i muzej posvećen jazavčarima koji su u njemačkom gradu Passau otvorila dvojica muškaraca, ljubitelja ove pasmine.

Maltezer

Maltezeri su poput jazavčara, vrlo laki za dresuru jer su poslušni i pametni. Ne traže puno šetnje. Dovoljno ih je izvesti u dvorište ili prošetati po ulici. Također, ne laju puno (za razliku od ostalih malenih pasmina) pa neće smetati susjedima, hipoalergenski su što znači da mogu biti ljubimci i osobama koje su alergične na pseću dlaku. U svakom slučaju, ovo bijelo klupko savršen je izbor za sve one koji vode miran život, bez puno aktivnosti.

Velški korgi Pembroke

Omiljena pasmina britanske kraljice savršeni je četveronožni prijatelj starijim osobama, maloj djeci i svima onima koji ne vole puno kretanja. Korgiji su jako poslušni, druželjubivi, pametni i vole se maziti. Na svojim zdepastim nožicama dosegnut će visinu od 30 centimetara maksimalno. Privrženi su vlasniku i dovoljno ih je kratko prošetati dvaput dnevno kako bi obavili sve što psi moraju obaviti.

Pekinezer

Pekinezeri su pravi psi za stan. Sitne građe, privrženi vlasnicima, no ne i gostima. Treba im vremena da prihvate nekog novog. Ne traže istrčavanja i duge šetnje, dovoljno je da ih tek kratko prošetaš po ulici. Brzo uče, poslušni su, lako se prilagođavaju tvom načinu i tempu života, ali vole lajati.

Mops

I dok je većina malenih pasa lajava i često na glasu kao 'nervozna', mops nije. Naravno, u konačnici je pseće ponašanje odraz čovjekovog, no ima pasa koji su nešto kraćih živaca od drugih. Mops je za razliku od njih takva flegma da ga neće uznemiriti baš ništa. Laje gotovo nikada, šeta kad ga nagovoriš na šetnju, a najviše od svega voli ležati u krilu svog vlasnika. Savršen pas za one koji koji se sportom bave preko TV-a.