Prirodno sušenje kose - kako osušiti kosu bez štetne topline fena?

Prirodno sušenje kose može biti zdravije za vašu kosu s obzirom na to da fen isušuje vlasište i uzrokuje stvaranje ispucalih vrhova. Naime, toplina fena uništava kvalitetu vlasi, koja potom postaje osjetljiva i lako puca. Pritom i vlasište ostaje oštećeno jer se koža isušuje.

Prirodno sušenje kose - kako osušiti kosu bez štetne topline fena?

Prvi savjet za prirodno sušenje kose je taj da odmah nakon pranja rukama dobro iscijedite kosu.

shimmer fallbackLjepota i zdravlje - Kako prirodno osušiti kosu?

Budite nježni prema svojoj kosi - nemojte ručnikom trljati kosu i pokušavati je tako osušiti.
Bolje je rješenje samo omotati kosu nježno ručnikom. Stručnjaci preporučuju da za motanje kose koristite i pamučnu majicu jer je taj materijal puno nježniji od materijala ručnika.
Materijali ručnika mogu biti grubi i tako oštetiti vlasi.

Tijekom ljeta, najjednostavniji način za prirodno sušenje kose je ostaviti ju da se suši bez uporabe dodatnih ručnika. Ipak, tijekom hladnijih mjeseci pametnije bi bilo promijeniti par ručnika tijekom prirodnog sušenja. Kada osjetite da je ručnik upio puno vode iz kose, zamijenite ga novim suhim. Time ćete ubrzati proces prirodnog sušenja kose. 

Važna napomena vezana za prirodno sušenje kose je to da obratite pažnju na sobnu temperaturu kako se ne biste prehladili. Također, tijekom zimskih se mjeseci ne preporučuje izlazak van dok je kosa još vlažna. U hladnijim se vremenima bolje osloniti na fen, a ispucanih vrhova se rješavati redovitim odlaskom u frizerski salon.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.