Priprema piletine - ideje za jela s piletinom

Za laganije tanjure birajte ideje za jela s piletinom u kojima će prednjačiti salate s piletinom od kojih nećete ostati gladni, a odličan odabir bit će upravo one ideje za jela s piletinom koja spaja piletinu, crvenu naranču i matovilac

Priprema piletine - ideje za jela s piletinom

U nastavku donosimo neke ideje za jela s piletinom i predlažemo načine serviranja koji će unijeti malo raznolikosti u jelo koje postaje sve češće u našim kuhinjama.

ImageAko ste ljubitelj piletine, sigurno već i sami imate mnoge ideje za jela s piletinom. No, ako ipak niste maštoviti i vaša piletina je najčešće pripremljena na isti način, ipak ćemo za vas izdvojiti neke ideje za jela s piletinom.
Ponekad je dovoljno da promijenite načine serviranja koji će unijeti malo raznolikosti u jelo koje često pripremate.

Cezar salata je nešto za što već i vrapci na grani znaju kako izgleda i kako se priprema. Jednostavna je i toliko uobičajena da je mnogi više ne mogu smisliti.

I pohana piletina je nešto što smo jeli još kao mali, a kako u posljednje vrijeme pohanje i prženje nije nešto što ide uz zdravu prehranu, sve češće se izbjegavaju ove ideje za jela s piletinom.

No, možete pripremiti marinade s piletinom. Možete skuhati ii stare poznate recepte u kojima se koristila isključivo piletina. Tako imamo u Dalmaciji mnogima poznat "Tingulet" - jelo kojem ljubitelji piletine neće odoljeti.

Pripremite gustu povrtnu juhu s piletinom, ili pak varivo s piletinom i slanutkom. Sve su to jela koja traže da upotrijebite dosta začina po vlastitom ukusu, a u njima prevladava i crvena paprika, a za ljubitelje žešće pripremljene hrane, slobodno dodajte i chili.

Sve ovo su ideje za jela s piletinom nkon kojih ćete lizati prste.