Potrošnja struje perilice posuđa

Perilica posuđa štedi vrijeme i novac.

Potrošnja struje perilice posuđa

Perilica posuđa je kućanski aparat koji mehanički pere posuđe i pribor za jelo. Osim što štedi vrijeme, štedi i električnu energiju i vodu. Prilikom kupnje perilice suđa potrebno je razmisliti o tome koliko suđa dnevno koristite i perete kao i koje funkcije na vašoj perilici posuđa želite.

Ako koristite manje posuđa perilice od 45 centimetara su idealan izbor budući da u njih stane između 8 do 10 kompleta posuđa. U perilice od 60 centimetara stane do 15 kompleta posuđa. Ovo imajte na umu budući da će poluprazna perilica nepotrebno trošiti više električne energije i vode te nećete biti na uštedi. 

Energetski učinkovite perilice posuđa donijeti će veću uštedu električne energije. Birajte perilice posuđa A klase za dvostruku uštedu.

Prosječna potrošnja struje perilice posuđa po satu unutar skuplje tarife je 1,33 kune, dok je unutar jeftinije tarife 0,67 kune po satu. Ako želite uštedjeti, savjetujemo da svoje perilice posuđa koristite unutar jeftinije tarife, prema ljetnom računanju vremena od 22 do 8 sati ujutro, a prema zimskom od 21 do 7 sati ujutro.

Također, veća temperatura na kojoj perete posuđe znači i veću potrošnju, i obrnuto – manja temperatura, manja potrošnja. Smanjenje temperatura pri pranju posuđa smanjuje potrošnju struje za jednu trećinu!