Pčelinji vosak upotreba i djelovanje

Korisna saznanja i spoznaje o prirodnim preparatima - pčelinji vosak upotreba

Pčelinji vosak upotreba i djelovanje

Pčelinji vosak i njegova upotreba ima velike prednosti u izradi izrade pripravaka za njegu tijela s pčelinjim voskom.

Image


Izrada je vrlo jednostavna i takvi pripravci mogu trajati dugo, a što je najvažnije u takve pripravke nije potrebno dodavati nikakve konzervanse. 
Pčelinji vosak lako se apsorbira u kožu, pa je stoga i upotreba toliko ugodna i česta.
Njegov rok trajanja je praktički vječan, pronađen je čak i u egipatskim piramidama, te mnogim starim grobnicama širom svijeta

Pčelinji vosak nije potrebno držati u frižideru, pa je tako pčelinji vosak i njegova upotreba olakšana za korištenje. Pčelinji vosak je proizvod koji pčela radilica luči iz voštanih žlijezda. Služi kao materijal za izgradnju saća. Lat.: Cera Flava je prirodni vosak koji izlučuju pčele i od njega grade saće. Očišćen i izbijeljen u trgovinama se prodaje pod imenom Cera alba. Njegova upotreba najraširenija je u kozmetici.
Najčešće se koristi onaj žuti pčelinji vosak, koji ima zanosan miris meda.
On doda jednu finu, mirisnu "notu" izrađenim pripravcima.

Dok na tržištu svakim danom nailazimo na sve više različitih emulgatora za izradu krema, mlijeka za tijelo, različitih emulzija i pripravaka, upotreba koju ima pčelinji vosak je prilagođena različitim potrebama. Lijepo je vratiti se "starom dobrom" pčelinjem vosku iz puno razloga.
Postoje mnogi recepti za kreme od pčelinjeg voska koje će biti prava blagodat za kožu, prvenstveno za ruke, noge, usne i sve  ispucane dijelove.

Pčelinji vosak i njegova upotreba je najstariji emulgator koji su ljudi koristili za izradu različitih pripravaka, najčešće ljekovitih melema.