Za cijeli život

7 znakova koji otkrivaju da pored sebe imaš pravu prijateljicu

Zanima te jesi li pronašla onu pravu prijateljicu za cijeli život? Lako ćeš to prepoznati po ovim znakovima

sam-manns-p0ZvBVpW3KY-unsplash.jpeg
Foto: Unsplash

Stara izreka kaže da su pravi prijatelji rijetki i to je točno. Možemo imati puno prijatelja na društvenim mrežama, poznanika i kolega, no ona prava prijateljstva zaista su rijetka i dragocjena.

Image
Odnosi s prijateljima

Pripazi na njih: Ove pogreške mogu uništiti i ona najsnažnija prijateljstva

Pravo i iskreno prijateljstvo temelji se na međusobnom poštovanju, snažnoj vezi i zajedničkim uspomenama. Prava prijateljica je ona kojoj možeš reći sve i koja će uvijek biti tu kada ti zatreba. To je osoba s kojom imaš vrlo blizak odnos i koja o tebi zna gotovo sve.

Postoje određene činjenice i znakovi koji otkrivaju da je riječ o pravom i iskrenom prijateljskom odnosu. Ako u odnosu sa svojom prijateljicom prepoznaješ ovih 7 znakova koje donosimo u nastavku, onda je vaše prijateljstvo ono pravo.

POGLEDAJ VIDEO: Upoznaj Lidu i Ivanu - prijateljice koje su zajedno pokrenule posao

Prihvaća te takvu kakva jesi, sa svim tvojim manama

Pravi prijatelji uvijek će te prihvatiti takvu kakva jesi, sa svim vrlinama i manama. Neće imati potrebu mijenjati tvoju osobnost. Prava prijateljica neće isticati tvoje nedostatke, iako to ne mora nužno značiti da ćete u svemu biti složne. Ipak, čak i ako se vaša mišljenja razlikuju, ona će prihvatiti i tolerirati tvoje stavove.

shimmer fallback

Uz tebe je u dobrim i u lošim trenucima

Pravi prijatelji poznaju se u nevolji, a upravo ćeš po tome razlikovati prave prijatelje od onih lažnih. Osoba koja je uvijek spremna biti uz tebe, i u dobrim i lošim trenucima – pravi je prijatelj. Kada ti je teško, prava prijateljica nikada te neće ostaviti samu i uvijek će biti spremna ponuditi ti pomoć ili barem svoj savjet.

shimmer fallback

Veseli se tvojim uspjesima

U pravom prijateljskom odnosu nema mjesta za ljubomoru, a prijatelji uvijek zajednički slave uspjehe i postignuća. Prava prijateljica veselit će se svim tvojim uspjesima i ostvarenim ciljevima i uvijek će biti sretna zbog svega dobroga što ti se dešava u životu.

shimmer fallback

Zabavno vam je kada ste zajedno

Nakon druženja s njom uvijek se osjećaš ispunjeno i sretno te nekako živahnije. Pravi prijateljski odnos uvijek će u tvoj život unositi dozu lijepe i pozitivne energije. Ako se svaki put nakon susreta sa svojom prijateljicom osjećaš dobro, to je znak kvalitetnog prijateljstva.

shimmer fallback

Uvijek je iskrena prema tebi

Pravo prijateljstvo temelji se na iskrenosti, a prava prijateljica uvijek bi ti trebala reći istinu, čak i u onim trenucima kada je nisi spremna čuti. Tome i služe prijatelji – da nas usmjere na pravi put u onim trenucima kada sami nismo spremni razmišljati racionalno. Čak i ako zna da bi te istina mogla zaboljeti, prava prijateljica uvijek će prema tebi biti iskrena. I to je nešto što bi svakako trebala cijeniti jer ona ti to ne govori kako bi te povrijedila, već kako bi ti pomogla da donosiš bolje odluke te da u konačnici postaneš bolja osoba.

shimmer fallback

Spremna je oprostiti ti kada pogriješiš

Nijedan odnos nije savršen, a čak i pravo prijateljstvo može imati svoje loše faze. Ipak, pravi prijatelji uvijek su spremni oprostiti jedno drugom te krenuti dalje. Prava prijateljica neće se dugo ljutiti na tebe ako si napravila nešto pogrešno. Ona će to ostaviti iza sebe svjesna činjenica da nitko nije savršen i da svatko povremeno može pogriješiti.

shimmer fallback

Nikada ti ne govori iza leđa

Prijatelji nikada ne ogovaraju jedno drugo. Osoba koja ti je pravi prijatelj neće ti govoriti iza leđa ili te tračati kada te nema u blizini. Zapravo, prava prijateljica uvijek će stati na tvoju stranu ako drugi o tebi govore loše. Poštuje te i cijeni i neće dopustiti da ti netko narušava ugled. Ako se i između vas pojave neke tenzije ili konflikti, ona će o tome raspraviti s tobom, a ne s drugima.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.