'BUDI MI PRIJATELJ'

Osigurajte bezbolnije liječenje najteže bolesnoj djeci iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević"

Nabavom monitora za transkutano mjerenje plinova, ta bi se važna pretraga mogla obavljati neinvazivno, što bi bolničko liječenje učinilo manje stresnim i manje bolnim za ove mališane te istovremeno unaprijedilo njegov ishod

fran m.PNG
Foto: RTL

I dalje traje tradicionalna humanitarna kampanja ''Budi mi prijatelj'' udruge ''RTL pomaže djeci'', a jedan od projekata za koji se skupljaju donacije je i onaj u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević".

Na Jedinici za intenzivno liječenje Klinike liječe se mališani iz cijele Hrvatske, s različitim dijagnozama, uključujući i one akutne životno ugrožavajuće. U teško bolesne djece potrebno je kontinuirano praćenje količine ugljičnog dioksida u krvi, pretrage koja se trenutno radi tako da se malenim pacijentima svakodnevno, i po nekoliko puta, vadi krv.

Nabavom monitora za transkutano mjerenje plinova, ta bi se važna pretraga mogla obavljati neinvazivno, što bi bolničko liječenje učinilo manje stresnim i manje bolnim za ove mališane te istovremeno unaprijedilo njegov ishod.

''Pozivam vas da se uključite u kampanju kojom želimo nabaviti monitor za transkutano mjerenje plinova, koji bi nam jako pomogao u radu s najteže bolesnom djecom. To je aparat pomoću kojega se mjere koncentracija ugljičnog dioksida i kisika u krvi tako da se zapravo samo mjeri preko kože. Nije potrebno nikakvo vađenje krvi, nego se ti plinovi u stvarnom vremenu vide na monitoru'', apelira prim. dr. sc. Srđan Roglić, dr. med.

''Ovaj monitor uvelike bi smanjio bi broj agresivnih pretraga. Nazovite 060 9007 i osigurajte malim pacijentima s intenzivne što bezbolnije liječenje'', ističe i Mojmira Pastorčić, ambasadorica humanitarne udruge ''RTL pomaže djeci''.

I zato, priključite se ovogodišnjoj humanitarnoj kampanji ‘Budi mi prijatelj’ pozivom na humanitarni broj udruge 060 9007 (cijena poziva 0,83 EUR s PDV-om), koji je aktivan tijekom cijele godine, direktnom uplatom na donacijski žiro-račun udruge HR6724070001500331700 ili online donacijama karticom direktno putem internetske stranice Udruge.