Jesi li znala?

Svakodnevne stvari za koje nismo imali pojma da ih radimo krivo

Od nanošenja hidratantne kreme do rezanja kruha, postoji puno stvari za koje smo mislili da ih radimo kako treba, a zapravo smo ih radili krivo

sto-krivo-radimo.jpg
Foto: Pexels

Tijekom godina stekli smo naviku raditi stvari na način koji je opće prihvaćen ili onako kako smo vidjeli da ih drugi rade. Volimo vjerovati da znamo sve, ali nikad nije kasno naučiti nešto novo, pogotovo ako je to zgodan "life hack" koji nam može pomoći u svakodnevnim situacijama.

Image
TikTok trikovi

Cijeli život radimo krivo? Uz ovaj trik, brijanje nogu gotovo je za 5 sekundi

No, što onda kada ispadne da smo mnoge, naizgled jednostavne i banalne stvari, cijelo vrijeme radili na pogrešan način? Od toliko jednostavne stvari kao što je hodanje, do nanošenja hidratantne kreme i rezanja kruha, postoji puno stvari za koje smo mislili da ih radimo kako treba, a zapravo nikada nismo bili više u krivu.

U nastavku smo izdvojile neke banalne svakodnevne stvari koje je većina nas vjerojatno cijelog života radila krivo, a da toga nismo bili ni svjesni.

Pravi način hodanja je od pete prema prstima

Vjerojatno nikada nismo obraćali pažnju na način na koji hodamo ili kako to utječe na nas. Ali istina je da neki ljudi hodaju od prstiju prema peti, što je tehnika koju uglavnom koriste životinje. Ali pravi način hodanja je tako da prvo udarimo petama, a zatim krenemo naprijed tako da spustimo stopala na tlo i odgurnemo se prstima. Zove se hodanje od pete prema prstima i učinkovitije je jer se za iskorak koristi manje energije, a također smanjuje snagu na gležnjevima.

shimmer fallback

Hidratantna krema se ne smije utrljati, već utapkati na kožu

Mnogo je pravila o tome kako na pravilan način njegovati kožu, a jedno je od njih lagano tapkanje proizvoda po njoj. Potvrđeno je da ovom tehnikom doslovno utisnemo proizvod u kožu, što pomaže koži da bolje upije proizvod i povećava protok krvi. Jedna stvar koju možeš učiniti za postizanje optimalnih rezultata je zagrijati proizvod na rukama prije nanošenja.

shimmer fallback

Da bi očistila blender, samo dodaj malo sredstva za pranje posuđa i vode i izmiksaj

Vrlo je uobičajeno staviti blender u perilicu posuđa kako bismo ga očistili, ali ono što je vrlo zanimljivo je da blender možeš napuniti s malo vruće vode i sredstva za pranje posuđa i ostaviti da radi oko 10 sekundi. Izlij vodu, isperi blender i spreman je za ponovno korištenje.

shimmer fallback

Spavanje na trbuhu treba izbjegavati pod svaku cijenu

Spavanje na trbuhu može biti vrlo štetno za naše zdravlje. Prema nekim kliničkim istraživanjima, opterećuje naša leđa i kralježnicu jer je težina općenito usmjerena na sredinu tijela. Osim toga, dugoročno spavanje na trbuhu može uzrokovati probleme s vratom.

shimmer fallback

Za ledenu kavu trebaš koristiti zamrznute kockice kave, a ne led

Ako koristiš obične kockice leda u svojoj ledenoj kavi, ona će izgubiti okus kave kada se kockice leda počnu topiti. Umjesto toga, upotrijebi zamrznute kockice kave kako bi tvoja kava zadržala jak okus. Kocke su jednostavne za pripremu - sve što trebaš učiniti je uliti kavu u posudu za led i zamrznuti je, a onda će je biti lako dodati u šalicu ledene kave.

shimmer fallback

Disanje iz trbuha je učinkovitije od disanja iz prsa

Nažalost, disanje je također jedna od onih stvari koje vjerojatno radimo krivo, ali još nije kasno naučiti kako unijeti dovoljno kisika u naš sustav. Dokazano je da je najučinkovitiji način disanja spuštanje zraka prema trbuhu. Kako se dijafragma skuplja, trbuh se širi kako bi ispunio pluća zrakom.

shimmer fallback

Kruh se treba rezati naopako

Kako bismo pravilno narezali kruh i sačuvali oblik štruce, trebamo krenuti od tvrđe strane. Rezanjem od donje strane kruha uvelike je lakše održati njegov oblik. Također, preporučuje se pričekati da se kruh ohladi na sobnu temperaturu prije nego što ga narežemo.

shimmer fallback

Namotavanje odjeće tijekom pakiranja pomaže uštedjeti prostor

Ova metoda se zove "ranger rolling", a pomaže u dobivanju prostora u koferu. I ne samo to, ova metoda štiti odjeću od gužvanja, a kofer izgleda puno organiziranije. Ovu tehniku možeš koristiti za majice, hlače, casual haljine, kupaće kostime i pidžame, ali ne i za preveliku odjeću, poput veste.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.