Zabava koja se pamti

Savjet stručnjaka: Kako organizirati savršenu djevojačku zabavu

Pripremiti savršenu zabavu za buduću mladenku ne mora biti teško kada si dobro organizirana

djevojačka
Foto: Pexels

Vjenčanje je nezaboravan dan u našim životima, ali je jednako važna i posljednja zabava prije same ceremonije - djevojačka večer. Organizacija, planiranje i sva priprema obično pada na leđa kume, a svaka kuma želi da se njezina najbolja prijateljica pamti svoju djevojačku večer do kraja života.

Image

Kako se piše posveta za djevojačku?

Svaka djevojačka zabava je posebna i ovisi o ukusima mladenke, no postoji nekoliko temeljnih pravila koja ti mogu olakšati planiranje ovog posebnog događaja. Kako ne bi letjela kao muha bez glave od ukrasa do slaganja menija i pozivanja gostiju, mi smo izdvojile nekoliko savjeta stručnjaka koji će ti pomoći da sama priprema zabave bude lakša.

Kada si ti smirena oko organizacije djevojačke zabave, mirnija će biti i mladenka, a svi znamo da je najbitnije da mladenka na svoj veliki dan bude sretna i opuštena. Zato nauči kako kao profesionalka organizirati nezaboravnu djevojačku zabavu i kreni na planiranje.

Odaberi pravi datum

Ne postoji univerzalno pravilo kada se djevojačka zabava mora održati, ali postoji vremenski okvir koji je idealan. Djevojačka večer treba biti dovoljno udaljena od samog vjenčanja kako bi mladenka imala vremena oporaviti se od zabave i biti fokusirana na vjenčanje, ali opet ne previše rano. Idealan vremenski okvir je oko dva tjedna do mjesec dana prije same ceremonije.

Popis uzvanika

Detalje djevojačke zabave nemoj otkriti mladenki, ali u jednoj stvari treba sudjelovati, a to je popis uzvanika. Zadnja stvar koju želiš je pozvati osobu koja mladenki nije draga ili napraviti premalenu zabavu sa samo tri prijateljice. Jedna osoba koju nikako ne smiješ izostaviti s popisa uzvanika je sestra mladoženje, ako ju ima. Također nemoj zaboraviti poslati pozivnice na vrijeme kako bi svi stigli zabavu uvrstiti u kalendar.

Imaj želje mladenke na umu

Lako je zaokupiti se planiranjem djevojačke zabave kakvi bi se tebi svidjela, no prije svega trebaš na umu imati što mladenka želi. Dok neke uživaju u divljim zabavama koju će posjetiti i striper, neke jednostavno više uživaju u nešto mirnijoj večeri uz večeru i razgovoru s prijateljicama. Ako nisi sigurna što mladenka želi, ne boj se pitati ju.

Razgovaraj o budžetu s uzvanicama

Mladenka nikako ne bi trebala financijski sudjelovati u pripremi zabave. To je zabava njoj u čast koju u potpunosti trebate platiti ti i njezine najbliže prijateljice. Kako bi znala s kolikim budžetom raspolažeš, važno je da o financijama popriča s njima kako im ne bi stvorila prevelik trošak.

Pokloni nisu obavezni

Iako je jedan dio samog vjenčanja i darivanje mladenaca, djevojačka zabava treba imati naglasak na samoj zabavi, a ne poklonima za mladenku. U redu je da joj zajedno kupite neki šaljiv poklon ili seksi donje rublje, ali poklon nikako ne bi trebao biti uvjet za dolazak na zabavu.

Postavi pravila vezana uz društvene mreže

Normalno je da će tijekom djevojačke zabave biti mnogo fotografiranja i snimanja, no nitko ne želi da se fotografije opijene mladenke koja pije koktele slamkom u obliku penisa i pjeva karaoke šire po društvenim mrežama. Zato je važno da svi uzvanici znaju što je u redu, a što ne objavljivati na društvenim mrežama.