Iako zamrzivač usporava kvarenje na dulji vremenski period, ipak postoji trenutak kada je krajnje vrijeme za odmrzavanje i pripremu mesa. Govedina može najdulje ostati u zamrzivaču, do čak godinu dana. Piletinu ne ostavljajte u zamrzivaču dulje od 9 mjeseci, a ribu poput lososa možete ostaviti od 6 do 8 mjeseci. No, koliko može stajati odmrznuto meso u hladnjaku?
Odmrznuto meso i perad mogu se sigurno čuvati u hladnjaku najviše pet dana prije pripremanja
U hladnjaku, na temperaturi od 2° do 8° C, hrana može biti kratko vrijeme, ali odmrznuto meso u hladnjaku je problem jer kad se meso odmrzne, proces razmnožavanja bakterija (kvarenje) se ubrzava.
Odmrznuto meso i perad mogu se sigurno čuvati u hladnjaku najviše pet dana prije pripremanja
Meso se smije odmrznuti i zamrznuti više puta, a ono što je važno je da se odmrzava u hladnjaku, na temperaturi do 5° C. Nakon toga ga možete opet ga zamrznuti. Sve što se može dogoditi je da stanice mesa malo popucaju i da bude vodenastije, ali neće postati otrovno ili tako nešto.