Nova uloga dnevne urednice RTL-a Danas! Ivana Brkić Tomljenović pridružuje se uigranoj ekipi: 'Svaki dan je nova utakmica’

Iskusna reporterka i urednica pridružila se voditeljskoj ekipi središnje informativne emisije RTL Danas.

Ivana Brkic Tomljenovic.jpg

Ivana Brkić Tomljenović novo je voditeljsko pojačanje središnje informativne emisije RTL Danas, gledatelji će je moći pratiti već danas od 19 sati. Vrsna reporterka i dnevna urednica RTL-a Danas veseli se novoj stranici u karijeri. Brkić Tomljenović u ulozi dnevne urednice RTL-a Danas radi proteklih godinu i pol dana, a voditeljski izazov iznimno je veseli i donosi joj još jednu vrijednu i novu perspektivu medijskog posla.

"Kada sam počela uređivati RTL Danas, bio je to veliki, zahtjevan zalogaj u kojem mi je pomoglo moje iskustvo s terena, ali i velika pomoć kolega. Sve ono što sam kroz karijeru prošla, unijela sam i u urednički posao. Imam podršku nadređenih koji me vide i u voditeljskoj ulozi, pa se nadam da ću opravdati povjerenje", otkrila je Brkić Tomljenović.

Image

Iako je niz godina provela pred kamerom kao reporterka, uzbuđenje pred novi izazov nije izostalo. "Odradila sam brojna javljanja uživo, intervjue i studijske emisije, ali do sada nikad nisam vodila središnju informativnu emisiju na nacionalnoj televiziji. Puno mi je, stoga, značila pomoć kolegica i kolega, koji iza sebe imaju godine iskustva, ali i naše Dunje - fonetičarke i lektorice, kojoj se od srca zahvaljujem", jasna je nova voditeljica RTL-a Danas.

Povjerenje gledatelja Ivani je oduvijek iznimno je važno, upravo ono prioritet joj je i u njezinoj uredničkoj ulozi. "Svaki dan je nova utakmica iz koje kao rezultat izlazi pouzdan informativni program. Naši gledatelji znaju da će svakog dana u 19 sati na RTL-u dobiti provjerene i objektivne informacije, ali i analize.  Većinu vijesti dana već su pročitali po portalima. Naš je posao donijeti korak više", kaže prekaljena urednica i reporterka.

I nakon dva desetljeća rada u medijima, Ivana Brkić Tomljenović ističe važnost nadogradnje vlastitih znanja i vještina, a voditeljska uloga u RTL-u Danas upravo je to! "To je izuzetno važno, kada pomislite da znate sve - baš tada se greške najčešće događaju. U redakciji često raspravljamo o temama, ponekad i žustro, ali smatram da više glava ipak zna više od jedne. Puno novih stvari učim i od najmlađih kolega, a zauzvrat se ja njima trudim prenijeti svoje iskustvo", zaključila je Brkić Tomljenović.

Image

Njezino iskustvo generacijama koje dolaze od neprocjenjive je važnosti. Ivana Brkić Tomljenović diplomirala je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a kasnije je završila i Akademiju za politički razvoj. Novinarsku karijeru započela je na Obiteljskom radiju, a nakon toga su uslijedili brojni televizijski angažmani, tijekom kojih se isprofilirala kao cijenjena novinarka i reporterka. Kada se prije godinu i pol dana vratila na RTL, odakle je i krenula njezina respektabilna medijska karijera, Ivana radi kao dnevna urednica središnje informativne emisije RTL-a.

Od danas Brkić Tomljenović donosi aktualne, istinite i objektivne informacije i u voditeljskoj ulozi - u RTL-u Danas u 19 sati.