Na crveni tepih sa snažnom porukom

Ida Prester pokazala podršku Nizami i svim drugim žrtvama nasilja: 'Nijedna više'

Pjevačica Ida Prester i njezin suprug iskoristili su crveni tepih Sarajevo Film Festivala kako bi se osvrnuli na strašan događaj koji je pogodio cijelu regiju

PXL_150823_102291467.jpg
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Pjevačica Ida Prester i njezin suprug Ivan Peševski na 29. Sarajevo Film Festival stigli su sa snažnom porukom.

Naime, slavni par na crvenom tepihu pojavio se držeći u rukama natpise u znak podrške preminule Nizame Hećimović koju je partner Nermin Sulejmanović ubio prošli petak i sve prenosio uživo. Ida je nosila papir s natpisom 'Nizama' sa srcem ispod imena dok je njezin suprug u ruci držao papir s natpisom '#stopfemicide'.

shimmer fallback

Fotografiju je na Instagramu podijelila i sama pjevačica, uz poruku za sve: "Nijedna više. Moramo bolje svi zajedno."

Osim toga, Ida je nedavno objavila i kako ju je ova strašna tragedija potaknula da napiše pjesmu čiju je prvu verziju podijelila na svom Instagramu te napisala: "Posljednja 24 sata pisala sam ovu pjesmu, potaknuta horor pričom o ubijenoj ženi u Gradačcu. Nasilje je svuda oko nas, ne smanjuje se, nego povećava, posebno prema ženama. Svakih desetak dana čitamo o novim žrtvama stradalima od ruku svojih partnera. Šta možemo? Kako zaštititi te žene, ranjene, uplašene, u panici? Kako obuzdati taj val agresije povrijeđenog ega koji vodi u (auto)destrukciju? Nemam odgovor. Mogu samo napisati pjesmu za posvetu. 😞 Proći će još mjeseci dok se ovo pošteno snimi, smiksa, uobliči.. bilježim trenutak prve ideje. Nadam se da ćemo je uskoro zajedno pjevati na koncertima i napraviti štit od naših tijela."

Emotivnom pjesmom koju je posvetila Nizami, ali i svim drugim ženama koje su žrtve nasilja, Ida Prester još jednom je pokazala da svoj glas zaista koristi na najbolji mogući način i zbog toga joj veliko hvala!

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.