Međunarodni dan sestrinstva

Medicinske sestre su doista posebne, a jesu li onda i muškarci u njihovom životu sretniji od ostalih?

Medicinske sestre suosjećaju i nesebično pomažu drugima, a zbog tih i još mnogih osobina, brak s njima može biti samo dobitak

Medicinske sestre su doista posebne, a jesu li onda i muškarci u njihovom životu sretniji od ostalih?

Svi znamo kako se dobro i sigurno osjećamo kada znamo da je uz nas osoba koja nam može pomoći ako nam se dogodi bolest ili neka nezgoda. Baš zato možemo reći da su muškarci koji su oženjeni medicinskim sestrama pravi sretnici. Uvijek se osjeća dobro i sigurno jer je ONA tu uz njega. Žena koja zbog svoje profesije zna kako biti uvijek "hladne glave", ali i koja je posebno brižna. 

Kada žena odabere takav poziv mora u sebi imati posebnu brižnost, nježnost, ali i izdržljivost. Njihova radna etika i izdržljivost je nešto čemu se svi posebno divimo - bili smo prikovani kada smo gledali "Hitnu službu". Ni jedan od najvećih zavodnika, George Clooney nije mogao odoljeti medicinskim sestrama. Čak se i privatnom životu oženio odvjetnicom za ljudska prava Amal Clooney, ženom koja se brine za druge ljude. 

Brižnost je zavodljiva, ali medicinske sestre imaju još puno divnih osobina koje su kod njih posebno istaknute - dobra komunikacija, suosjećanje i nemaju predrasuda, a sve to može biti imperativ za dobar brak. One uljepšavaju život drugim ljudima bez obzira jesu li na poslu ili kod kuće, ali evo zašto bi još njihovi muževi trebali biti posebno zahvalni što rade takav posao i dijele život s njima.

Image

Šest malih i praktičnih savjeta za sretan brak koji će trajati u dobru i zlu

Medicinske sestre širom svijeta rade u teškim uvjetima nudeći utjehu i njegujući bolesnike. Profesionalni pristup omogućava im da utješe i uvjere svoje pacijente. Sposobnost da netko sluša i jednostavno govori važna je kvaliteta, posebno za brak. Kako objašnjava odvjetnik za brak James Sexton, komunikacija je ključ za održavanje dobrog braka, posebno promišljena komunikacija, piše Brightside. Važno je zrelo razgovarati s partnerom o osjećajima.

Kao što svi znamo zdravstveni radnici nemaju stalno radno vrijeme i neumorno brinu za druge ljude. To znači da moraju imati dobru radnu etiku i znati kako efikasno iskoristiti vrijeme. Unutar braka to znači to znači učinkovito planiranje i upravljanje, od financija do kućanskih poslova.

Medicinske sestre suosjećaju i nesebično pomažu drugima. Iako se može misliti da je to njihov zadatak na poslu, on ipak zahtjeva prirodno suosjećajnu osobu koja svoj život može posvetiti drugima. Istraživanje iz 2014. pokazuje da suosjećajno ponašanje stvara zadovoljstvo u braku.

shimmer fallback

Veliki pritisak na poslu znači da medicinske sestre znaju kako biti smirene i usredotočene na ono što treba postići. Takva razina zrelosti prenosi se u vezu. Zrelost  se smatra važnom komponentom stabilnog i zdravog braka.

Medicinske sestre imaju veliko znanje i kada se dogode manje nezgode, ogrebotine i modrice mogu pomoći. Kod pojave sumnjive boli također mogu pomoći i procijeniti što treba učiniti. Još jedna stvar je posebna kod njih – sve su vidjele na svom poslu. Sve što je povezano s tijelom, od ozljeda do tekućina, i nemaju predrasuda čak i kada se radi o najgoroj situaciji.

Danas, 12. svibnja, slavimo Međunarodni dan sestrinstva, koji se obilježava na dan rođenja Florence Nightingale, začetnice modernog sestrinstva kao priznate profesije. Hvala vam svima <3

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.