Žensko tijelo

Sad i to znamo - istraživači otkrili kakve su grudi muškarcima najprivlačnije

Svaka osoba ima nešto što ju jako fizički privlači kod suprotnog spola, ali istraživači tvrde da muškarce ipak najviše privlači određeni oblik grudi

profimedia-0143549595.jpg
Foto: Profimedia.hr

Bez obzira na to što ženske grudi imaju svoju prirodnu i najvažniju namjenu - dojenje, oduvijek imaju i svoju drugu dimenziju jer su dio seksualnosti. Muškarci su jednostavno privučeni ženskim grudima, i kada se radi o njima, svaki muškarac ima neke svoje preferencije.

Image
RIječi, ali i djela

Pet znakova da si definitivno našla muškarca iz snova

Neki muškarci vole velike grudi u svoj njihovoj raskoši, a druge privlače žene s malim brojem grudnjaka te čvrsto vjeruju da sve više od njihove šake nije privlačno. Logično je da svakog muškaraca privlače drugačije grudi jer kao što je svaka žena posebna, tako su i njezine grudi drugačije. Iako će naravno svaki zaljubljeni muškarac obožavati tijelo (i grudi) svoje voljene, istraživači su ipak otkrili da postoji određeni tip grudi koji se većini najviše sviđa. I nije ono na što si prvo pomislila!

Evolucijski gledano muškarce privlače veće grudi u kombinaciji s uskim strukom i širokim bokovima jer su povezane sa plodnošću. No, kako su pokazala daljnja istraživanja nije samo veličina grudi bitna, muškarci vole i savršeno okrugle dojke, piše Your Tango.

Image
Foto: Unsplash

U istraživanju koje je napravljeno u Pragu, muškarcima su pokazivali puno različitih fotografija ženskih grudi i tražilo se da odaberu što im je najprivlačnije. Na kraju se pokazalo da su muškarce najviše privukle zaobljene grudi (bez obzira na veličinu), a istraživači vjeruju da znaju što je tome uzrok. Vjeruje se da muškarce privlače veće grudi jer su znak plodnosti, ali ispostavilo se da i okrugle grudi šalju poruku. Ženske grudi mijenjaju svoj oblik tijekom godina, posebno nakon dojenja. Stoga, čvršće i okrugle grudi pokazuju i da je žena mlađe životne dobi, a to se onda povezuje i s većom plodnošću.

Ovo je svakako zanimljivo istraživanje koje može možda pojasniti neke stvari u muško-ženskoj privlačnosti, ali opet na kraju svaki muškarac i žena su individue koji vole ili ih privlače druge stvari i određeni tip ljepote.