Čudesna namirnica

Kuhana, pečena ili u juhi, brokula je prava riznica zdravlja

Brokulu smo kao klinci izbjegavali, a sada ju jednostavno obožavamo. Ovo omiljeno zimsko povrće daje nam dnevnu dozu vitamina i minerala

brokula
Foto: Unsplash

Pečena brokula

Image
Foto: Unsplash

Potrebno ti je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 brokula
  • Maslinovo ulje
  • Kurkuma
  • Papar
  • Sol
  • Parmezan

Postupak:

1. Posudu za pečenje obloži papirom za pečenje i na njega posloži pojedinačne grane brokule.

2. Brokulu lagano prelij maslinovim ulje, popapri, posoli i posipaj kurkumom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva i u toplu stavi posudu s brokulom.

4. Peci oko 10-ak minuta dok cvjetovi brokule ne poprime lagano smeđu boju, a stabljika postane mekana.

5. Kada izvadiš iz pećnice posipaj ribanim parmezanom i posluži toplo ili hladno uz umak po želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/4