Tjestenina s kremastim umakom od brokule
Potrebno ti je:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 1 brokula
- 2 dL vode
- 1 kiselo vrhnje
- 1 mrkva
- Parmezan
- Papar
- Sol
- Tjestenina po izboru
Postupak:
- U lonac stavi vodu, dodaj malo soli i brokulu te mrkvu nasjeckanu na komadiće. Kuhaj dok brokula ne omekša.
2. Kada je brokula kuhana, prebaci ju u blender, dodaj papar, naribani parmezan i jedno vrhnje. Sve skupa izblendaj dok ne bude kremasto.
3. Tjesteninu skuhaj prema uputama na pakiranju i procijedi. Sačuvaj dio vode u kojoj se kuhala.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
4. U umak dodaj malo vode u kojoj se kuhala tjestenina i opet izblendaj te zatim pomiješaj s toplom tjesteninom. Posluži dok je toplo s malo naribanog parmezana .