Čudesna namirnica

Kuhana, pečena ili u juhi, brokula je prava riznica zdravlja

Brokulu smo kao klinci izbjegavali, a sada ju jednostavno obožavamo. Ovo omiljeno zimsko povrće daje nam dnevnu dozu vitamina i minerala

brokula
Foto: Unsplash

Tjestenina s kremastim umakom od brokule

Image
Foto: Unsplash

Potrebno ti je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 brokula
  • 2 dL vode
  • 1 kiselo vrhnje
  • 1 mrkva
  • Parmezan
  • Papar
  • Sol
  • Tjestenina po izboru

Postupak:

  1. U lonac stavi vodu, dodaj malo soli i brokulu te mrkvu nasjeckanu na komadiće. Kuhaj dok brokula ne omekša.

2. Kada je brokula kuhana, prebaci ju u blender, dodaj papar, naribani parmezan i jedno vrhnje. Sve skupa izblendaj dok ne bude kremasto.

3. Tjesteninu skuhaj prema uputama na pakiranju i procijedi. Sačuvaj dio vode u kojoj se kuhala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. U umak dodaj malo vode u kojoj se kuhala tjestenina i opet izblendaj te zatim pomiješaj s toplom tjesteninom. Posluži dok je toplo s malo naribanog parmezana .

2/4