Kućni radovi- Kakve su to akrilne boje?

Znate li kakve su to akrilne boje? U nastavku pročitajte više o njima i doznajte kako ih koristiti

Kućni radovi- Kakve su to akrilne boje?

Neodlučni ste koje boje odabrati za veliki zid koji se spremate okrečiti? Tu je veliki broj boja za krečenje i sve vam izgledaju dobro, ali ne možete odabrati koja je najbolja. Naš savjet su akrilne boje, no prvo ćemo objasniti kakve su to akrilne boje.

Ako želite nepogrješivo odabrati, neka vaš izbor boje za farbanje definitivno bude akrilna boja. Sigurno ste već čuli za njih u razgovorima, ali do sada vam nitko nije objasnio kakve su to akrilne boje i zašto su baš akrilne boje najbolji izbor.

Što sve sadrže akrilne boje, koje su to njihove dobre strane i zašto ih koristiti?

Što sve sadrži akrilna boja za krečenje?
Akrilne boje za krečenje sadrže i do 20 sastojaka, ali osnovni sastojci su uvijek isti, i mogu biti  podijeljeni u četiri grupe – rastvarači, aditivi, pigmenti i smole.

Rastvarači predstavljaju tečnosti koje pomažu pri nanošenju boja za krečenje na zid. Nakon što se boja osuši, rastvarači skroz ispare i onda ostaju samo pigmenti i smole.

Glavni razrjeđivač kod akrilne boje je voda.
Pigmenti se još nazivaju i toneri i oni predstavljaju sitne, mljevene čestice koje doprinose nalaženju prave nijanse. Sastojci koji učvrste ove pigmente su smole ili veziva. 
Oni drže stabilnim pigmente i nakon što se boja za krečenje osuši na zidu.

Sastojci koji najviše utječu na određene osobine u bojama za krečenje su aditivi. 
Akrilne boje za krečenje sadrže veliki broj pigmenata i to ih čini jako pogodnim za pokrivanje i do 16m2 po litri, bilo koje površine. 

Pored veziva i pigmenata, akrilne boje imaju bolju čvrstinu od ostalih boja, jer je odnos razrjeđivača (voda) i ostalih suhih materija jako dobar.

Sada kada znate kakve su to akrilne boje, krenite u akciju.