Kreativne ideje od papira za djecu

Proljeće je idealno vrijeme za kreativne aktivnosti s djecom pa evo i koje su kreativne ideje od papira za djecu

Kreativne ideje od papira za djecu

Za igru s djecom najbolje je osmisliti nešto veselo i inspirativno što će od njih stvoriti malene kreativce. Zato kod njih treba poticati kreativne ideje, a one od papira su najbolje.
Za to su vam potrebni materijali koje možete naći u svakom domaćinstvu, a osnova neka bude papir.

ImageProljeće je doba buđenja prirode, kada svaki kutak vrvi od boja. Ovo bogatstvo života sjajna je inspiracija za kreativne aktivnosti s djecom, a jedna od njih je oslikavanje papira. Za njih su vam potrebni materijali koje možete naći u svakom domaćinstvu – tjestenine, papirni tanjuri, korpice za mafine, plastične flaše, kartonske rolne i ambalaže za jaja, vunica, štipaljke i neizbježno ljepilo.

Izradimo hobotnicu, one su fascinantne morske životinje koje nas svojim jedinstvenim izgledom oduševljavaju. Knjigica smiješnih faca spada u kreativne ideje od papira za djecu.

Od papira ili kartonskih rolni mogu postati razne životinje. Tu su i rode u letu koje možete napraviti od papirnih tanjura i plastičnih kašičica. Kartoni za jaja mogu se upotrebiti za pravljenje nježnih narcisa. Od ukrasnog papira možete napraviti prekasne cvjetove, ali i vjetrenjaču ili ukrasni nakit.

Ove kreativne ideje od papira za djecu kroz igru će pomoći mališanima, ali i vama da zajedno obilježite dolazak najradosnijeg godišnjeg doba.