Korisna saznanja i spoznaje o prirodnim preparatima - Kako otopiti pčelinji vosak?

Kako pravilno otopiti pčelinji vosak kod kuće kako ne bi izgubio korisna svojstva?

Korisna saznanja i spoznaje o prirodnim preparatima - Kako otopiti pčelinji vosak?


Pčelinji vosak ima velike prednosti u izradi izrade pripravaka za njegu tijela s pčelinjim voskom. Svaki pčelar zna koliko je važno istopiti vosak pčela. Nije svaki pčelar upoznat sa suptilnostima topljenja. 
Raspitali smo se kako otopiti pčelinji vosak.

Na temperaturama do +35 C vosak je u krutom stanju a kada ga zagrijavate iznad toga postaje plastičan.
Svi pčelari tope vosak, samo neki ga tope bez muke, dok je drugima to najteži dio pčelarstva. Da biste pripremili proizvode od pčelinjeg voska morate prvenstveno znati kako otopiti pčelinji vosak.
Nakon toga izrada je vrlo jednostavna i takvi pripravci mogu trajati dugo, a što je najvažnije u takve pripravke nije potrebno dodavati nikakve konzervanse. 
Pčelinji vosak lako se apsorbira u kožu, pa je stoga i upotreba toliko ugodna i česta. No znate li kako otopiti pčelinji vosak.
Vosak se topi brže kad se izreže na komade.
Smanjite vatru i stavite posudu u kojoj ćete ga topiti unutar lonca. 
Važno je znati da nikada ne izlažete pčelinji vosak izravno izvoru topline, jer se on neće otopiti 100% i može čak izgorjeti ili izazvati požar.
Njegov rok trajanja je praktički vječan, pronađen je čak i u egipatskim piramidama, te mnogim starim grobnicama širom svijeta.
Nadamo se da će vam ovi savjeti kako pravilno otopiti pčelinji vosak kod kuće kako ne bi izgubio korisna svojstva biti od koristi pri izradi pripravaka.
Pčelinji vosak nije potrebno držati u frižideru, pa je tako pčelinji vosak i njegova upotreba olakšana za korištenje.