Knjiga tjedna

Roman koji je obvezno štivo za sve ljubiteljice fantastike

Lynette Noni majstorica je u pisanju fantastike, a Zatvorska vidarica prvi je roman megapopularne trilogije The Prison Healer

priscilla-du-preez-JaH62ihQLuE-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Sedamnaestogodišnja Kiva Meridan posljednjih je deset godina provela boreći se za opstanak u zloglasnom zatvoru smrti, Zalindovu, radeći kao zatvorska vidarica. Kad zarobe Tildu, kraljicu pobunjenika, Kivin je zadatak smrtno bolesnu ženu održati na životu dovoljno dugo da se može podvrgnuti Suđenju kušnjom: nizu elementalnih izazova dodijeljenih najopasnijim zločincima.

A zatim, neočekivano, stiže šifrirana poruka Kivine obitelji: Ne dopusti da umre. Dolazimo. Svjesna da će suđenja ubiti bolesnu kraljicu, Kiva riskira svoj život preuzimanjem njezine kazne. Ako uspije, i ona i kraljica bit će slobodne. No nitko nikad nije preživio. Uz neizlječivu epidemiju koja je poharala Zalindov, tajanstvenog novog zatvorenika i zahuktavanje pobune u zatvoru, Kiva se ne može oteti dojmu da su njezine kušnje tek počele.

"Lynette Noni je majstorica pripovijedanja. Obavezno štivo za sve ljubitelje fantastike!" - Sarah J. Maas

"Talent i srce Lynette Noni blistaju u romanu Zatvorska vidarica." - Terry Brooks

"Kad Lynette Noni otvori vrata u drugi svijet, ne oklijevajte: uskočite i uživajte!" - Trudi Canavan

Lynette Noni upustila se u svijet fantastike nakon studija novinarstva, psihologije i akademskog pisanja. Danas je nagrađivana autorica fantastičnog serijala za mlade The Medoran Chronicles, kao i drugog hit serijala Whisper. Zatvorska vidarica prvi je roman megapopularne trilogije The Prison Healer.

shimmer fallback

Naziv izvornika: The Prison Healer
Prevoditelj: Iris Spajić
Godina izdanja: 2021
Serijal: Zatvorska vidarica
Nakladnik: Znanje
Format: 150 x 228 mm
Broj stranica: 416 stranica
Uvez: meki
Cijena: 129,00 kn

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.