'Carica'

Knjiga tjedna: Neodoljiv roman o strastvenoj i iskrenoj ženi i teškim izborima između srca i dužnosti

Uzbudljiv roman o carici Sisi nastao prema Netflixovoj seriji osvojit će srca čitatelja, a knjiga 27. rujna kreće u prodaju, kako u svijetu tako i kod nas

Untitled1.png

Iz pera autorice povijesne fikcije Gigi Griffis u knjižare nam 27. rujna stiže Carica (The Empress). Ovo očaravajuće štivo o strastvenoj i iskrenoj ženi, o teškim izborima između srca i dužnosti, donosi priču o Elizabeti Bavarskoj, svima nam poznatoj pod imenom Sisi. Raskošna i slikovita, Carica je nevjerojatno suvremena priča o zaljubljivanju i pronalaženju vlastita unutarnjeg glasa začinjena tajnim šaputanjima na jastuku i dvorskim intrigama. Knjiga je nastala prema Netflixovoj seriji koja na ekrane dolazi dva dana nakon izlaska knjige, odnosno 29. rujna.

Roman Carica izlazi u izdanju nakladničke kuće Znanje, a hrvatski prijevod donosi Marija Perica. Više o naslovu, recenzijama i autorici Gigi Griffis donosimo u nastavku.

Image
Knjiga tjedna

Darujemo knjigu 'Carica'

Godina je 1853. Princeza Elizabeta „Sisi“ Bavarska ne da se pokolebati: čekat će onu pravu, veliku ljubav o kakvoj pišu pjesnici ili se uopće neće zaljubljivati. To što njezina starija sestra Helena revno sluša majčine savjete i priprema se za udaju za austrijskog cara Franju Josipa ne znači da se i Sisi mora podvrgnuti takvim životnim dužnostima. Ona nije nimalo impresionirana svečanim prijemima i stisnutim korzetima i, više od svega, žudi upoznati svoju srodnu dušu.

Car se u Austriji oporavlja nakon pokušaja atentata. Kako bi održao krhki mir, posvećen je carskim dužnostima te obećava svojoj neumoljivoj majci da će se na skorašnjoj rođendanskoj proslavi zaručiti s Helenom Bavarskom. Ima li boljeg načina za ujedinjenje carstva od predstavljanja lijepe i prikladne buduće carice?

No nakon neočekivana susreta Sisi i Franje u carskim vrtovima, daleko od znatiželjnih očiju, njih dvoje osjete neobičnu povezanost na prvi pogled. I kako njihovi zabranjeni razgovori prelaze u nešto više, morat će izabrati između očekivanja obitelji i zauzimanja za ono u što iskreno vjeruju…

RECENZIJE:

"Uzbudljiv i potpuno neodoljiv roman o nevjerojatnoj ženi… Sisi će osvojiti srca svih." – Evie Dunmore
"Dragulj od romana s neodoljivom notom ženskog pisma… poslastica za um i srce.“ – Vaishnavi Patel
“Očaravajuće štivo o strastvenoj i iskrenoj ženi, teškim izborima između srca i dužnosti, sve začinjeno tajnim šaputanjima na jastuku i dvorskim intrigama.“ – Meg Waite Clayton

O AUTORICI:

GIGI GRIFFIS suvremena je autorica povijesne fikcije, a posebno je inspiriraju snažni i autentični ženski likovi koji se odbijaju pokoriti društvenim normama. Živi u Europi, a slobodno vrijeme provodi sa svojom tvrdoglavom mješankom Lunom, planinareći po Alpama i biciklirajući pitoresknim krajolicima. Obožava francuske delikatese. Objavljivala je u časopisima WestJet, Get Lost Magazine i Fodor’s Travel. Povijesni ljubavni roman Carica njezino je debitantsko djelo.

Želiš li osvojiti ovaj uzbudljiv roman koji će te osvojiti na prvu, svakako zaviri u našu rubriku Darujemo!