Knjiga tjedna

Darujemo knjigu 'Carica'

I ti možeš osvojiti ovaj uzbudljiv roman o strastvenoj i iskrenoj ženi, teškim izborima između srca i dužnosti, sve začinjeno tajnim šaputanjima na jastuku i dvorskim intrigama

Untitled1.png

Iz pera autorice povijesne fikcije Gigi Griffis u knjižare nam 27. rujna stiže Carica (The Empress). Ovo očaravajuće štivo o strastvenoj i iskrenoj ženi, o teškim izborima između srca i dužnosti, donosi priču o Elizabeti Bavarskoj, svima nam poznatoj pod imenom Sisi. Raskošna i slikovita, Carica je nevjerojatno suvremena priča o zaljubljivanju i pronalaženju vlastita unutarnjeg glasa začinjena tajnim šaputanjima na jastuku i dvorskim intrigama. Knjiga je nastala prema Netflixovoj seriji koja na ekrane dolazi dva dana nakon izlaska knjige, odnosno 29. rujna.

Roman Carica izlazi u izdanju nakladničke kuće Znanje, a hrvatski prijevod donosi Marija Perica. Knjiga je do 27. rujna dostupna u pretprodaji na webshopu znanje.hr po promotivnoj cijeni od 107 kn (14,20 €), dok će redovna cijena u knjižarama biti 119 kn (15,79 €). Više o naslovu, recenzijama i autorici Gigi Griffis donosimo u nastavku.

Image
'Carica'

Knjiga tjedna: Neodoljiv roman o strastvenoj i iskrenoj ženi i teškim izborima između srca i dužnosti

Godina je 1853. Princeza Elizabeta „Sisi“ Bavarska ne da se pokolebati: čekat će onu pravu, veliku ljubav o kakvoj pišu pjesnici ili se uopće neće zaljubljivati. To što njezina starija sestra Helena revno sluša majčine savjete i priprema se za udaju za austrijskog cara Franju Josipa ne znači da se i Sisi mora podvrgnuti takvim životnim dužnostima. Ona nije nimalo impresionirana svečanim prijemima i stisnutim korzetima i, više od svega, žudi upoznati svoju srodnu dušu.

Car se u Austriji oporavlja nakon pokušaja atentata. Kako bi održao krhki mir, posvećen je carskim dužnostima te obećava svojoj neumoljivoj majci da će se na skorašnjoj rođendanskoj proslavi zaručiti s Helenom Bavarskom. Ima li boljeg načina za ujedinjenje carstva od predstavljanja lijepe i prikladne buduće carice?

No nakon neočekivana susreta Sisi i Franje u carskim vrtovima, daleko od znatiželjnih očiju, njih dvoje osjete neobičnu povezanost na prvi pogled. I kako njihovi zabranjeni razgovori prelaze u nešto više, morat će izabrati između očekivanja obitelji i zauzimanja za ono u što iskreno vjeruju…

RECENZIJE:

"Uzbudljiv i potpuno neodoljiv roman o nevjerojatnoj ženi… Sisi će osvojiti srca svih." – Evie Dunmore
"Dragulj od romana s neodoljivom notom ženskog pisma… poslastica za um i srce.“ – Vaishnavi Patel
“Očaravajuće štivo o strastvenoj i iskrenoj ženi, teškim izborima između srca i dužnosti, sve začinjeno tajnim šaputanjima na jastuku i dvorskim intrigama.“ – Meg Waite Clayton

O AUTORICI:

GIGI GRIFFIS suvremena je autorica povijesne fikcije, a posebno je inspiriraju snažni i autentični ženski likovi koji se odbijaju pokoriti društvenim normama. Živi u Europi, a slobodno vrijeme provodi sa svojom tvrdoglavom mješankom Lunom, planinareći po Alpama i biciklirajući pitoresknim krajolicima. Obožava francuske delikatese. Objavljivala je u časopisima WestJet, Get Lost Magazine i Fodor’s Travel. Povijesni ljubavni roman Carica njezino je debitantsko djelo.

Ova sjajna knjiga može biti tvoja. Sve što trebaš je objasniti zašto je baš ti zaslužuješ. Je li ova knjiga baš za tebe ili želiš nekoga iznenaditi? Nagrađujemo najkreativniji odgovor.

Prijaviti se možeš do ponedjeljka, 26. rujna u 12h kada objavljujemo dobitnika/cu.

Sretno!

Uskoro ćemo objaviti dobitnice
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.