Knjiga tjedna

Roman za sve koji žude za tračkom čarolije u svakodnevici

Bezvremenski roman o zakopčanom selu koje se otvara radosti i senzualnosti - svaka stranica vrvi opisima koji izazivaju zazubice u sladokusaca, frankofila i ljubitelja strasti posvuda

profimedia-0093956880.jpg
Foto: Profimedia.hr

Kad egzotična neznanka Vianne Rocher stigne u francusko selo Lansquenet-sous-Tannes i otvori čokoladarnicu preko puta crkve, župnik Reynaud prepozna je kao ozbiljnu opasnost za svoje stado - posebno zato što je početak korizme, tradicionalnog razdoblja samoodricanja.

Svaka kutijica slasnih zalogaja dolazi s darom: Vianne nepogrešivo pogađa što je kupcima omiljeno. Je li ona vještica? Uskoro mještani više ne mare, prepuštaju se iskušenju, radosti i dramatičnom okršaju između uskrsne svečanosti i poganskog veselja festivala čokolade. Obavezno štivo za svakoga tko žudi za književnim bijegom i tračkom čarolije u svakodnevici.

Image

Darujemo knjigu 'Čokolada' Joanne Harris

"Proslava užitka, ljubavi i tolerancije." Observer "Senzualno i pametno… suptilno i briljantno." Daily Telegraph

Joanne Harris rođena je 1964. u Barnsleyju od majke Francuskinje i oca Engleza. Studirala je moderne i srednjovjekovne jezike na Cambridgeu i petnaest godina radila kao nastavnica. U to vrijeme napisala je tri romana, među kojima i Čokoladu, koja je pretvorena u uspješan film nominiran za Oscara. Otada je napisala još 18 romana, a usto i novele, kratke priče, libreta za dvije kratke opere, nekoliko scenarija, mjuzikl i tri kuharice. Knjige su joj prevedene i objavljene u više od 50 zemalja i osvojile su brojna britanska i međunarodna priznanja. Strastvena je borkinja za autorska prava i trenutno predsjednica Society of Authors (SOA). Živi sa suprugom u Yorkshireu.

shimmer fallback

Prevoditelj: Maja Šoljan i Nada Šoljan
Godina izdanja: 2021
Nakladnik: Znanje
Format: 150 x 228 mm
Broj stranica: 304 stranica
Uvez: meki
Cijena: 119,00 kn

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.