Knjiga tjedna

Kraljev gambit - nekonvencionalna i originalna zbirka kratkih priča

Kraljev gambit nekonvencionalna je i originalna zbirka kratkih priča u kojima autor iznosi svoje impresije svijeta

KG_Page2.jpg

Kraljev gambit prvijenac je komunikacijskog stručnjaka Dalibora Jakusa. Ova dvojezična zbirka priča oda je bezvremenskoj ljepoti i profinjenosti, a u njoj će uživati svi ljubitelji nekonvencionalnog i avangardnog. Kraljev gambit knjiga je originalne estetike i izražaja, a istovremeno se može čitati na dva jezika, hrvatskom i engleskom, čiji prijevod potpisuje Ivana Ostojčić. U knjizi je objavljeno i preko stotinu fotografija, ilustracija i crteža što ovom književnom naslovu daje autentičan vizualni identitet.

Ova smjela kombinacija dnevničkih zapisa i eseja proizašlih iz njegova bloga nadopunjena je visoko estetiziranim fotografijama i ilustracijama, a svojom formom i melodičnošću podsjeća na poeziju u prozi. Autorov je jezik osoban, barokno raskošan i flambojantan, nimalo nalik onome klasičnih dnevničkih rukopisa. Umješno se poigrava globalnim trendovima samoaktualizacije, kreativnog i kolektivnog breakdowna te današnjom pozicijom pisca, inspirirajući se književnim autsajderima i boemskim pripadnicima beat-generacije.

Autor se u zbirci poigrava s vlastitim stanjima, balansira na tankoj niti između unutarnjeg i vanjskog svijeta, a inspiraciju pronalazi u svom okruženju i situacijama koje su almodovarski neobično ironične, gorko-slatke, a opet životne i jedinstvene. Kraljev gambit originalno je štivo o bezvremenskoj ljepoti i profinjenosti i probudit će u vama Oscara Wildea.

VIŠE O AUTORU

Dalibor Jakus diplomirao je entomologiju na Sveučilištu u Zagrebu gdje potom pohađa poslijediplomski studij odnosa s javnošću. Stekavši iskustvo u prestižnim marketinškim i PR agencijama, otisnuo se u samostalne vode kao specijalist za odnose s javnošću i medije. Poglavito se bavi projektima iz područja animacije, filmske industrije, kazališta i nezavisnih izvedbenih umjetnosti. Urednik je bloga, autor brojnih stručnih i novinskih članaka na temu odnosa s javnošću, kulture i novih medija, te predavač komunikacija i menadžmenta u kulturi.

Image

Prevoditelj: Ivana Ostojčić
Godina izdanja: 2021
Jezik izdanja: Hrvatski / engleski
Nakladnik: Znanje
Format: 135 x 205
Broj stranica: 252
Uvez: meki
Cijena: 199,00 kn