'Djevojčica i čarobna ploča'

Lijepa i poučna priča o ovisnosti novog doba, u kojem previše vremena posvećujemo virtualnom svijetu

Što se dogodi ako se previše družimo s ekranima – čarobnim pločama? Što nam se može dogoditi ako previše vremena provodimo u virtualnom svijetu?

930x620-2dd15120-38e2-11eb-916a-0242ac15000f.webp

Ovo je priča o jednoj sasvim običnoj DJEVOČICI koja je imala mamu i tatu, išla u školu, maštala, smijala se i igrala sa drugom djecom. Ipak, po nečemu je bila posebna. S puno ljubavi i pažnje brinula se o svoje četiri mace i maloj zbirci kaktusa na prozoru. A onda je jednoga dana srela TAVANSKU VILU i njen se život potpuno promijenio.

Vila joj je, naime, poklonila ČAROBNU SVJETLEĆU PLOČU, ali ju je pritom upozorila da je ne koristi predugo. Međutim, djevojčicu je poklon toliko očarao da ga više nije ispuštala iz ruku. Prolazili su dani, a ploča je sve više rasla i rasla dok nije dosegnula veličinu djevojčice. Jednoga dana ona odluči zakoračiti unutra i upoznati svijet –  na prvi pogled mnogo ljepši i privlačniji od stvarnosti!

Nije imala pojma da kreće na bajkovito putovanje tijekom kojeg će sresti mnoga neobična bića i biti spremna učiniti sve da ponovno vrati ono do čega joj je najviše stalo – svoj dom i prijatelje….

Priča je prvenstveno namijenjena djeci, ali i odraslima. „Djevojčica i čarobna ploča“ priča je o djevojčici koja živi kao i mnoge druge djevojčice. Ide u školu, veseli se i igra s prijateljicama, brine o svojim macama i kaktusima. Međutim, život joj se jako promijeni pošto na tavanu sretne pravu pravcatu vilu. Otkrijte što je djevojčica od vile dobila na dar i kako joj je to promijenilo život u najljepšoj hrvatskoj slikovnici.

Prema ideji Martine Čičko Karapetrić, koja je tekst popratila raskošnim ilustracijama, priču je napisala Hela Čičko. Tekstovi u slikovnici pisani su posebno oblikovanim, lako čitljivim slovima namijenjenim početnicima u čitanju. 

O autoricama:

Martina Čičko Karapetrić (1977), hrvatska je dizajnerica i jedna od osnivačica poznatog modnog branda Boudoir. U rujnu 2001. godine, sa svojom sestrom pokreće modni studio Boudoir, čiji dizajnerski potpis je nevjerojatno prepoznatljiv, pamtljiv i drugačiji, u čijem se središtu nalazi dirljiva čežnja prema iznimno romantičnim, maštovitim i uvijek izuzetno ženstvenim kreacijama. Paralelno s radom u modnoj industriji, od 2009. godine, uspješno se bavi grafičkim i 3D dizajnom, te fotografijom. Članicom ULUPUH-a postala je 2011. godine. U periodu 2016. – 2019. djeluje kao europski ambasador strukovnog obrazovanja i cjeloživotnog učenja, zbog svoje strasti prema neformalnom vidu cjeloživotne edukacije kojom je proširila svoje vještine na nova područja dizajna.

Hela Čičko (1953.), prof. komparativne književnosti i francuskog jezika, cijeli je svoj radni vijek provela u Knjižnicama Grada Zagreba. Vodila je brojne projekte za poticanje čitanja kod djece i mladih, među kojima se ističu „Lektira na kotačima“ i „Izbor najčitatelja godine“. Projekt za poticanje čitanja i društvenu integraciju djece sa smetnjama u razvoju i mlade s invaliditetom „Knjižnica širom otvorenih vrata“ nagrađen je 2008. godine Drugom nagradom Zaklade ERSTE na Natječaju za projekte za društvenu integraciju u zemljama Srednje i Jugoistočne Europe. 2010. godine objavila je knjigu o prvoj i najstarijoj dječjoj knjižnici u Hrvatskoj – Odjelu za djecu i mladež Gradske knjižnice, Knjižnica Grada Zagreba, pod naslovom „Odrastanje uz knjigu“. Hrvatsko knjižničarsko društvo dodijelilo joj je 2018. godine Kukuljevićevu povelju u znak priznanja za zasluge na unapređenju knjižničarske struke u Hrvatskoj.

Image

Uvez: Tvrdi uvez
Izdavač: Mozaik knjiga d.o.o.
Dimenzije: 24x24
Ilustrator: Martina Čičko Karapetrić
Cijena: 80,00 kn