Kako zaustaviti kapanje vode iz ventila radijatora

Znate li kako zaustaviti kapanje vode iz ventila radijatora i zašto se to kapanje vode iz radijatora događa

Kako zaustaviti kapanje vode iz ventila radijatora

Ako imate problema i pojavljuje se kapanje vode iz ventila radijatora ovdje ćete naći neke savjete kako zaustaviti kapanje vode iz ventila radijatora

Ako primijetite kapanje vode iz ventila radijatora trebate zategnuti spojeve.
Prilikom svakog zatezanja matica na ventilima radijatora budite vrlo oprezni jer i najmanji pomak može učiniti da sustav ponovno postane vodonepropustan.

Primijetite li kapanje vode iz ventila radijatora oko prigušnice ili kod spoja termostatskog radijatorskog ventila, evo što napraviti.
Ventil čvrsto uhvatite s većim kliještima, a zatim s podesivim francuskim ključem zategnite matice s kojima je ventil spojen za cijev ili radijator.

Ako je kapanje vode iz ventila radijatora minimalno, odnosno primijetite li da sa spojeva grijaćeg sustava ili s tijela radijatora kapaju male količine vode tada u sustav ulijte sredstvo za brtvljenje malih pukotina. Tako ćete zaustaviti kapanje vode iz ventila, i postići da tekućina u rupici koagulira i zabrtvi je. 
Kao što smo rekli, ovo rješenje je dobro samo za manje rupe, dok je za one veće najbolje pozvati stručnjaka - vodoinstalatera koji ima potrebnu opremu i kvalitetno će zaustaviti  kapanje vode iz ventila radijatora