Kako oprati plišane igračke koje sviraju

U nastavku pročitajte nekoliko korisnih savjeta - kako oprati plišane igračke koje sviraju

Kako oprati plišane igračke koje sviraju

Dok je dijete u fazi „stavljanja svega u usta“, potrebno je što češće čistiti i prati igračke, kao i predmete koji djetetu dospiju u ručice. Stoga moramo često prati i plišane igračke no, posebno je važno znati kako oprati plišane igračke koje sviraju, da ih ne bismo uništili

Evo nekoliko savjeta kako možete oprati plišane igračke koje sviraju


Napravite sami sredstva za čišćenje igračaka i ne gurajte ih odmah u perilicu rublja.

Kako bi dobili djelotvornu i jeftinu mješavinu za čišćenje igračaka, uzmite šalicu vode i šalicu destiliranog bijelog octa. Pomiješajte ih, pa uspite u bocu s raspršivačem. 
Tom mješavinom pošpricajte na krpu, a zatim njome pobrišite igračke. Ne bojte se jer miris octa nestaje u potpunosti nakon što se igračka osuši, i ne ostavlja nikakav trag, a uz to dezinficira.
Ocat je jestiv, a bit će vam pravi pomoćnik posebno ako ne znate kako oprati igračke koje sviraju. Pomoću njega možete ih odlično čistiti!

Još jedan pomagač kod problema kako oprati plišane igračke koje sviraju je soda bikarbona.
Plišane igračke koje se ne mogu prati jer sviraju, a potrebno im je osvježenje, očistite uz pomoć sode bikarbone.
Soda apsorbira vlagu i pomaže u otklanjanju nečistoća i neugodnih mirisa. 
Očistit ćete ih tako da ih stavite u plastičnu vrećicu i pospite s nekoliko žličica sode bikarbone. Lagano ih protresite i ostavite zatvorene oko pola sata, a zatim iščetkajte mekom četkom ili otklonite višak praha usisivačem.