Kako očistiti bijeli luk

Mnogi čiste bijeli luk tako da ga zgnječe nožem pa uklanjaju ljuske. Neki ga stave u zatvorenu posudicu i tresu dok ljuskice ne otpadnu same, a neki se još uvijek pitaju kako očistiti bijeli luk

Kako očistiti bijeli luk

Bijeli luk je odličan i zdrav začin svakom jelu. No, nitko nije ljubitelj čišćenja češnjaka, jer nakon toga prsti neugodno smrde. Bijeli luk ili češnjak, zna biti problematičan, iako ne izaziva suze, teško se guli i njegov miris dugo ostaje dugo na prstima. 

Znate li da postoji jednostavan, brz i efikasan način kako očistiti bijeli luk?

Vrlo je jednostavno, a sve što trebate napraviti sljedeće. Uzmite cijelu glavicu bijelog luka u jednu ruku, a manji oštar nožić u drugu ruku. Zatim vrh nožića zabijte dublje u režanj te doslovno jedan po jedan izvucite van iz ljuske.

Po mnogima koji su probali, ovo je najbolji način kako očistiti bijeli luk, a s ovim rješenjem možete uštedjeti nekoliko minuta dosadnoga guljenja.

Dodajmo na kraju da postoji još jedan, po nama manje učinkovit, način kako očistiti bijeli luk. I ovaj trik je vrlo jednostavan. Prvo glavicu bijelog luka jako pritisnite dlanom dok se svi češnji ne razdvoje. Zatim ih ubacite u zdjelu, poklopite, čvrsto držite objema rukama i snažno protresite nekoliko sekundi. Kada otklopite zdjelu, vaš luk bi trebao biti oljušten.

Odaberite jedan od načina kako očistiti bijeli luk i uživajte u kuhanju.