Kako možete sami napraviti ukrasne tegle za cvijeće

Ukrasne tegle za cvijeće oko kojih se sami potrudite i napravite ih od nekih zanimljivih materijala, mogu biti pravo osvježenje u vašem vrtu ili na balkonu. Stoga evo i nekoliko savjeta kako napraviti ukrasne tegle za cvijeće.

Kako možete sami napraviti ukrasne tegle za cvijeće

Iako gume predstavljaju veliki problem kad je riječ o recikliranju, možete ih iskoristiti na razne načine. Donosimo vam kreativne savjete kako iskoristiti stare gume kao ukrasne tegle za cvijeće 

ImagePostoji mnogo ideja kako iskoristiti stare gume, a mi vam donosimo one najkreativnije.

Kako biste postigli ugodan ambijent, stare gume možete iskoristiti kao ukrasne tegle za cvijeće. Samo ih stavite iznad mjeste gdje ste posadili cvijeće te aranžirajte. Gumu možete i obojiti jarkim bojama kako biste je još više pretvorili u pravu šarenu dekoraciju.

Osim tegla za cvijeće, stare gume možete iskoristiti da napravite kreativne ljestve na dječjem igralištu. Sve što vam je potrebno jest nekoliko starih automobilskih guma koje ćete pričvrstiti, odnosno poredati jednu ispod druge. Pripazite da ih dobro pričvrstite.

Gotove tegle za cvijeće iz specijaliziranih trgovina često su sve jednoličnog izgleda, a većini je i cijena previsoka. Želite li svoj vrt učiniti posebnim, izbor lončanica za cvijeće ne mora se svesti samo na ponudu u trgovinama. Zašto ne biste sami napravili unikatne viseće tegle za cvijeće? Uz malo kreativnosti i dobrih ideja viseće lončanice mogu oživjeti svaki vrt ili balkon. U nastavku slijede savjeti kako uz malo volje i truda možete sami izraditi ukrasne viseće tegle za cvijeće uz minimalne troškove.

Od čega izraditi viseće ukrasne tegle za cvijeće 
Kada radite ukrasne tegle za cvijeće, od staklenki je najbolje upotrijebiti staklenke od dječje hrane. 
Manje su pa će izgledati mnogo simpatičnije i ljepše, ali ako želite, možete koristiti i one veće.
Osim njih, bit će vam potrebne metalne stezaljke, uže i daska. 
Uzmite jednu daska i na njoj točno izmjerite gdje želite da su vaše bočice pozicionirane. Kada ste to napravili, metalne stezaljke pričvrstite na označena mjesta i u njih staviti svoje bočice.

Još jedan jednostavan prijedlog je da ukrasne tegle za cvijeće izradite uz pomoć metalne kutije. 
Ako ne posjedujete niti jednu takvu kutiju kod kuće, po povoljnim cijenama ih možete naći na raznim buvljacima. Neka vas istrošenost kutija ne brine, jer što starije izgledaju, bolje će se uklopiti u vrt.