
Juha od rajčice i leće - savršeno jelo za hladne siječanjske dane

Tijekom hladnih zimskih mjeseci, ne postoji ništa bolje od tanjura tople juhe. A ako si ljubiteljica bogatih i zasitnih krem juha koje su obrok same po sebi, imamo sjajan recept.
Budući da klasična juha od rajčica definitivno spada u naše omiljene, a leću obožavamo u svim jelima, bile smo itekako znatiželjne kad smo naišle na recept za juhu u kojem su ove dvije namirnice glavne zvijezde.
Zajedno s drugim hranjivim sastojcima poput mrkve, celera i češnjaka te špinata, neočekivanih maslina i par žlica kiselog vrhnja (ili grčkog jogurta) kao neodoljivih poslastica na kraju, ova jednostavna, zdrava i ukusna gusta juha prava je zimska vitaminska, vlaknasta i proteinska bomba.
Juha od rajčice i leće
Sastojci:
2 žlice maslinovog ulja
1 luk
4 režnja češnjaka
2 mrkve
2 stabljike celera
2 žličice origana
2 žličice dimljene paprike
sol, papar po želji
190 g leće
voda ili povrtni temeljac (oko litre i pol)
1 konzerva sjeckanih rajčica
85-100 g baby špinata
šaka nasjeckanih maslina
par žlica kiselog vrhnja (ili grčkog jogurta) po želji
Priprema:
Zagrij ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodaj nasjeckani luk i pirjaj dok ne omekša, oko tri minute. Dodaj nasjeckani češnjak, mrkve i celer i sve skupa pirjaj oko pet minuta. Potom dodaj začine: origano, dimljenu papriku, sol i papar.
Dodaj leću, temeljac i/ili vodu i sjeckane rajčice i pusti neka zavrije. Smanji vatru, prekrij lonac i pusti neka krčka 30-40 minuta, dok leća ne omekša.
Dodaj špinat, narezane masline i ako koristiš, kiselo vrhnje te pomiješaj dok špinat ne uvene.

Blush stacking nova je tehnika nanošenja rumenila uz koji će vaš make up trajati cijeli dan

Zlarin je otok koralja, tišine i kristalnog mora koji morate posjetiti

Sinsay ljetno sniženje: Kul komadi koje ćemo nositi i iduće ljeto
