Pukla ljubav

Ljubavna priča koja je trajala 16 godina: Jason Momoa i Lisa Bonet prekinuli

Nakon što su Jason Momoa i Lisa Bonet objavili da je njihovom braku došao kraj, prisjetile smo se velike ljubavne i gotovo filmske priče koju je dijelio ovaj, jedan od omiljenih holivudskih parova

profimedia-0415731186.jpg
Foto: Profimedia

Iako su slovili za jedan od najsnažnijih parova u Hollywoodu, Jason Momoa i Lisa Bonet objavili su da se razvode nakon gotovo pet godina braka i više od 16 godina veze.

Image
Jedno je sigurno - uvijek je neodoljiv

Od Baywatcha do seksi Aquamana: Kako se mijenjao Jason Momoa?

U zajedničkoj izjavi objavljenoj na glumčevom Instagramu, 42-godišnja zvijezda Igre prijestolja, Aquamana i Dunea i 54-godišnja glumica koja se proslavila u seriji Cosby Show objavili su da je njihovom braku i dugogodišnjoj vezi došao kraj.

"Svi smo osjetili pritisak i promjene ovih transformacijskih vremena…Revolucija se odvija i naša obitelj nije iznimka…I tako dijelimo našu obiteljsku vijest da se rastajemo. Ovo ne dijelimo zato što mislimo da je vrijedno vijesti, već da bismo to činili dostojanstveno i pošteno dok živimo svojim životom. Ljubav između nas se nastavlja, razvija se na način na koji želi biti poznata i nastavlja živjeti. Oslobađamo jedno drugo da budemo ono što učimo postati…", dio je ove zajedničke izjave koja je šokirala (a vjerojatno i oduševila) mnoge.

Zajedno s izjavom, glumac je u svojoj objavi podijelio nekoliko osobnih fotografija koje za njih imaju neko veće značenje, uključujući zalazak sunca, jednu na kojoj netko (pretpostavlja se jedno od njihovo djece) drži ptičicu nosi majicu na kojoj piše "Neka moja duša viče ljubav", te još jedan krupni plan ruku koje drže mladu ptičicu.

Iako su vjerojatno žene diljem svijeta oduševljene što je Jason Momoa napokon slobodan, nitko ne može poreći koliko je ovaj par dobro izgledao skupa. A da stvari budu još gore, dobar izgled omiljenog para nije ništa u usporedbi s velikom ljubavnom (gotovo filmskom!) pričom koju su dijelili, a koje smo se prisjetile u nastavku.

Zaljubio se u nju kada je imao samo osam godina

Glumac je rekao da se zaljubio u Lisu kroz njezinu ulogu u 'The Cosby Showu', poznatom sitcomu u kojem je počela glumiti kao 17-godišnjakinja.

"Još kad sam imao osam godina - vidio sam je na TV-u i rekao sam: 'Mama, želim nju'", našalio se gostujući u emisiji 'The Late Late Show' u studenom 2017. "Tada sam pomislio nešto poput: 'Uhodit ću te do kraja života i jednom ću te osvojiti.'"

I upravo to se dogodilo kada su se 2005. godine upoznali u jazz klubu zahvaljujući zajedničkim prijateljima, a povezali se preko zajedničke ljubavi prema pivu Guinness.

"Jednostavno smo bili na pravom mjestu u pravo vrijeme", rekao je glumac o njihovom prvom susretu i dodao: "Zapravo sam imao dreadlocke zbog nje. Ja sam imao dreadlockse, ona je imala dreadlockse. Doslovno sam se okrenuo i vidio je, a ona je rekla: 'Ja sam Lisa'. Nisam mogao vjerovati, je**ni vatromet se događao u meni". Na kraju večeri, Jason je nagovorio Lisu da ga otprati do njegovog hotela, a na kraju su završili na večeri u Cafe 101, gdje je glumac shvatio da je to to, kad je Lisa naručila njegovu omiljenu pivu Guinness.

Tajno vjenčanje, dvoje djece i 'žena iz snova'

U srpnju 2007., Jason i Lisa dobili su svoje prvo dijete, kći Lolu, a u prosincu 2008. sina Nakoa-Wolfa.

Lisa je također mama 33-godišnje Zoë Kravitz koju je dobila s bivšim suprugom Lennyjem Kravitzom, a koja ima sjajan odnos sa svojim očuhom. Osim toga, i Lenny i Jason su također dobri prijatelji.

Iako se u početku vjerovalo da su se Momoa i Bonet vjenčali još u studenom 2007., oni se nisu previše opterećivali brakom te su tek u listopadu 2017. rekli 'da', i to na tajnom vjenčanju.

Od samog početka, glumac je uvijek otvoreno govorio o svojim osjećajima prema Lisi. U intervjuu iz 2013., rekao je da je vrlo sretan čovjek jer je s njom, a 2016. je dodao: "Ona je moja žena iz snova", i usporedio je s anđelom.

Nekoliko godina kasnije, Momoa je za Esquire u studenom 2019. rekao da je vjenčanje s Lisom za njega bio jedan od većih uspjeha u životu. "Ako netko kaže da nešto nije moguće, ja mu kažem: 'Slušaj, oženio sam Lisu Bonet. Sve je je***no moguće'", rekao je Momoa tada.