Sushi, jednima najdraže jelo u kojem bi mogli uživati danima, dok drugi uopće ne žele pomisliti da probaju ovaj specijalitet.
Sushi je sirova ili tek dimljena riba uz koju se služi kuhana riža zbog čega su mnogi u početku skeptični. Ipak, kad jednom probaju sushi, ovaj japanski specijalitet postaje pravi gurmanski užitak.
Stoga, kako se pravilno jede sushi?
Da biste pravilno jeli sushi potrebna su vam dva drvena štapića. Ključno pravilo je da štapiće držite paralelno sa sushijem, štapiće stisnete za rižu, pod što manjim kutem kako vam gornji dio sushija (riba) ne bi ispala.
Najteži dio kako pravilno jesti sushi je savladati držanje štapića. Nakon toga potrebno je stisnuti rolicu sushija između štapića i staviti ju u soja umak koji se klasično servira uz jelo.
Također, uz sushi se preporučuje jesti naribane komade đumbira koji daje dodatnu aromu.
Često ćete na raspolaganju imati i wasabi umak zelene boje, no upozoravamo da ga dozirate jako pažljivo zbog snažnog okusa.
Kad ste naučili kako se pravilno jede sushi, pozivamo vas da naručite dostavu ili odete u sushi bar ili restoran i kušate ovu deliciju.
Zanima vas kako se pravilno jede sushi? U sljedećim redovima pročitajte kako jesi japansko najpoznatije jelo.