Ispirativni lookovi

Ovo božićne tetovaže su nas potpuno očarale. Što kažeš?

Kažu da Božić nije samo jedan dan u godini već osjećaj dobre volje i ljubavi koji bi nas trebao pratiti cijele godine. Baš zato ga i ti možeš istetovirati na svoju kožu i zauvijek cijelom svijetu javno pokazivati kako te blagdanski duh dobrote i veselja nikada ne napušta

rodolfo-sanches-carvalho-7OMJMlwNkG4-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Božić je prema mišljenju mnogih najveselije doba godine. Obožavamo tisuće sjajnih lampica koje preplave gradove, adventske sajmove i miris kuhanog vina koji se širi ulicama, ali i cozy atmosferu doma koja kao da poziva na druženje s najmilijima. S obzirom na to da često pišemo o kolekcijama različitih božićnih dekoracija, sada nam je palo na pamet da ti predstavimo novi, unikatan način da odaš počast svojoj zaljubljenosti u božićno doba. Naime, odlična je ideja za sve ljubitelje Božića da svoju privrženost tom blagadnu ovjekovječe i na vlastitoj koži - prikladnom tematskom tetovažom.

Image
Oslikano tijelo

Razmišljaš o tetovaži? 15 ideja koje će te osvojiti - odmah

Tetovaže odavno nisu više rezervirane samo za vojnike ili članove bandi, već postoje deseci šarmantnih stilova tetoviranja za svačiji ukus. Ukoliko i ti voliš tattoo art, a drag ti je i Božić, razmisli o tome da si istetoviraš neku zgodnu božićnu tetovažicu i tako svima cijele godine poručuješ da vrijeme radosti i veselja nije rezervirano samo za taj poseban dan, već i za sve ostale trenutke života.

Ukoliko smo te zaintrigirale ovom idejom, predlažemo ti da u nastavku provjeriš tri stila božićnih tetovaža koje dominiraju Instagramom i inspiriraš se za svoj mogući budući tattoo look.

Tetovaže s klasičnim božićnim motivima

Ako voliš klasične tradicionalne božićne i blagdanske motive poput pahuljica, borova i lampica, otisni ih i na svoju kožu. Ovakve tetovaže djeluju zaigrano i veselo te će te uvijek podsjećati na veselje i radost blagdana, a uz to će i sjajno izgledati te bez sumnje plijeniti pažnju svakoga tko ih vidi. Možeš birati i između decentnih mini tetovaža ili pak velikih "rukava" tetovaža koje prekrivaju veći dio tijela. Za što se god odlučila, s tradicionalnim blagdanskim zimskim motivima ne možeš pogriješiti.

Tetovaže Orašara

Figurice Orašara tradicionalno dolaze iz Francuske, a nekoć su se izrađivale od drveta i koristile za doslovno lomljenje kore oraha. Danas ih pak možemo kupiti izrađene od svih zamislivih materijala te su većinom dekorativne prirode, a postale su simboli Božića. Ako si i ti među onima koji ne propuštaju uživanje u baletu "Orašar" te ove figure smatraš apsolutnom esencijom Božića, ovo bi mogle biti tetovaže po tvom ukusu.

Grinch tetovaže

Jedan od likova koji se uvijek vežu uz Božić je i onaj mrguda Grincha iz priče genijalnog pisca Dr. Seussa. Taj lik zelenog zlikovca kojem božićni duh ipak uspije zagrijati srce mnogima je omiljen, pa nas ne čudi da je Instagram prepun tetovaža s njegovim likom. S obzirom da je on utjelovljenje moći božićnog duha koji otapa i najledenija srca, Grinch istetoviran na tijelu može poslati poruku da si i ti sama takva - naizgled distancirana, ali zapravo topla osoba. Pogledaj u nastavku zgodne tetovaže s ovim kultnim likom iz popularne kulture.