Značenje imena

Snalažljive, odlučne i originalne: Sretan imendan drage Ane

Za žene koje nose ime Ana vjeruje se kako posjeduju veliku dobrotu i srce te uvijek stoje na strani istine i pravde. Danas, 26. srpnja, slavimo baš njihov dan

Imendan Ana

Ana je jedno od rijetkih imena koje se baš uvijek nalazi na samom vrhu omiljenih imena - i to s razlogom. Ovo prekrasno kratko ime potječe još od davnina; iz starohebrejskog 'Hannah' i znači 'milost'.

Prema katoličkoj tradiciji, Ana je Isusova baka i Marijina majka te se upravo danas, 26. srpnja, obilježava blagdan sv. Ane koji slave sve Ane, Anice, Ankice, Anje…stoga im želimo sretan imendan!

Mnogo je izvedenica ovog imena, što ga čini jednim od najpopularnijih na svijetu, pa tako samo u Hrvatskoj živi preko trideset tisuća Ana.

Žene s ovim imenom prije svega su originalne, snalažljive i odlučne, pune su energije i ne vole rutinu. Avanturističkog duha, brze i spretne, Ane se odlično snalaze u svim nepredvidivim situacijama, a iako su sjajne u multitaskingu, vrlo često preuzme previše obveza i briga na sebe.

U grčkoj mitologiji Ana je predstavljena kao boginja, uzvišenje, a veže se za ženu koja je nestvarno lijepa i ima veliku karizmu. Upravo zbog toga, vjeruje se kako su Ane rođene kao velike žene. One koje posjeduju veliku dobrotu, veliko srce i koje su uvijek na strani istine i pravde.

Kad je u pitanju numerologija, uz Anu se veže broj 7, a učenje drugih ono je što osobama s ovim sudbinskim brojem znači najviše na svijetu. Stalna želja za novim znanjem i dijeljenje s drugima, bilo kroz podučavanje ili pisanje donijet će sreću svim Anama.

O Anama su napisane i uglazbljene brojne pjesme, od kojih su kod nas možda najpoznatije 'O Ana' Srebrnih krila, 'Moja mala Ana' Indexa ili 'Ana Nirvana' Jure Stublića i Filma.

Svim našim Anama, tako posebnim i nježnim dušama, želimo najsretniji imendan!

POGLEDAJ VIDEO: Nauči kako napraviti fitometabolički kruh