Ida Prester: Hiperaktivna sam, ali kiksam u puno stvari, ne može se stići sve

Ida Prester je glazbenica, voditeljica,a odnedavno i jedna od detektivki u showu "Masked Singer". Puno dobrih razloga da nam ispriča sve o atmosferi u showu 'Masked Singer', otkrila nam je i razloge svog povratka u Zagreb, ali i kako je početkom ožujka u svoj dom primila obitelj iz Ukrajine

Ida Prester_1.jpg

Nakon 12 godina pauze, glazbenica i vioditeljica Ida Prester vratila se je na male ekrane i to kao detektivka u novom RTL-ovom showu Masked Singer. Riječ je o globalnom hit showu u kojem skupina detektiva predvođena voditeljicom, pokušava otkriti identitet čak 12 maskiranih pjevača koji o sebi ne otkrivaju mnogo.

Uz nju, detektivi u showu - Enis Bešlagić, Borko Perić i Antonija Mandić a zadatak im je pogoditi koje se slavne osobe skrivaju ispod maski, a tko je pogledao barem jednu epizodu showa, zna da se pritom i nevjerojatno zabavljaju. Idu smo uspjeli uhvatiti između snimanja i natrpanog rasporeda, a osim što nam je ispričala sve o atmosferi u showu i svojoj užurbanoj svakodnevici, otkrila nam je i razloge svog povratka u Zagreb, ali i kako je početkom ožujka u svoj dom primila obitelj iz Ukrajine.

Odmah na početku pitale smo Idu čime ju je osvojila ponuda Masked Singera s obzirom da se nakon duge pauze baš ovom ulogom odlučila vratiti na TV. "Masked Singer je nešto sasvim drugačije. Ima tu dozu bizarnosti i luckastosti koja mi je bliska. U ovom showu možemo biti slobodni i opušteni. Što luđe ideje ti padnu na pamet, to bolje. Koncept je sasvim lud i to mi se odmah svidjelo", rekla je Ida koja je pogledala par epizoda prije showa, a otkrila je i da su se pripreme bazirale uglavnom na probama kostima te da uživa u svim transformacijama s obzirom da u ovom showu ima prilike nositi svakakve disko glam kombinacije.

Image

Već nakon prve epizode, svi su pohvalili njezinu prekrasnu haljinu dizajnerice Mije Mitanovski, a budući da je jedna od najbolje odjevenih Hrvatica, jako je veseli što joj ovaj show daje slobodu promovirati dizajn lokalnih kreativaca koje voli i cijeni. "Neki modeli su prava umjetnička djela. Volim modnu ekstravaganciju, a nemam puno prilika nositi takve komade. Jako me to veseli, reakcije su sjajne, a sve kombinacije smišljam sa svojim prijateljem i art direktorom Markom Cerketom."

A da se je Ida super snašla, govori činjenica da je već u prvoj epizodi pogodila tko se nalazi iza maske profesora Baltazara. Je li to bila početnička sreća ili se je odmah ufurala u detektivsku ulogu? "Totalna početnička sreća! Povezala sam hintove s glasom i samo mi je ispalo ime Senna M. Nadam se da ću opet tako briljirati, možda već u sljedećoj epizodi. U zadnjima nisam imala toliko sreće", rekla nam je Ida i priznala da nema nikakve formule kad je u pitanju ovaj detektivski posao. "Treba dobro slušati glas, interpretaciju i tragove. Ostalo je sve mašta."

Osim zabavnog koncepta emisije, defintivno je sjajna i kemija među detektivima. Dok Antoniju Mandić Ida zna odavno i oduševila se se kad je shvatila da su zajedno u emisiji, Borka i Enisa tek je upoznala na snimanju, ali ističe kao da ih zna cijeli život. "Obojica su veseljaci i zafrkanti, super se slažemo."

A između snimanja ove emisije, pripreme koncerata, pisanja i vođenja, Ida je i supruga i mama dvojice sinova, a svi koji je prate na društvenim mrežama - znaju da je non stop u pokretu, a svejedno provodi i kvalitetno vrijeme s obitelji. Pitale smo je kako sve stiže? "Hiperaktivna sam, ali kiksam u puno stvari, ne može se stići sve. Odlučila sam koje su mi stvari prioritet, na druge ne obraćam pozornost. Kuća mi je često teški kaos, a kuham jako rijetko", otkrila je Ida koja otvoreno o tome pričam, upravo zato da žene ne bi imale nerealna očekivanja od sebe. "Bez svakodnevne pomoći svojih roditelja koji se brinu o djeci zajedno sa mnom, ne bih uspjela ništa od ovog što vidite. Svjesna sam koliko sam sretna i zahvalna sam im do groba."

Dugo vremena živjela je i na dvije adrese - s obitelji je bila u Beogradu, a zbog posla se je stalno vraćala u Zagreb. Međutim, nedavno su se svi skupa odlučili preseliti u Zagreb, a Ida nam je otkrila kako je došlo do te odluke i je je li njezinim sinovima - Roku i Riju - bilo teško u prilagodbi ili se već i u Zagrebu osjećaju kao doma. "Bilo je tu puno faktora, a najjači argument je blizina mojih roditelja i vrijeme koje sam htjela provoditi s njima. Roko je trebao krenuti u školu i shvatili smo da je Zagreb puno bolja i lakša varijanta. I dalje smo jako vezani uz Beograd i sve praznike provodimo tamo, imamo veliko društvo, održavamo veze s prijateljima još iz vrtića. Ali baza nam je Zagreb, to je bila jako dobra odluka. Zagreb je divan, miran i čist grad, idealan za odgajanje djece."

Osim što je iskrena, vrckasta, totalno opuštena i skromna, pjevačica je više puta pokazala i kako ima ogromno srce, pa je tako u svoj zagrebački dom početkom ožujka primila obitelj iz Ukrajine. Sve je podijelila na svom profilu na Instagramu te pozvala i druge građane da se priključe u pomoganju onima kojima je to sada stvarno potrebno, a nama je otkrila na koji način se je povezala s obitelji i kako su se snašli u Hrvatskoj.

"Spojile su nas volonterke iz grupe Sos Ukrajina. Tražili smo obitelj s djetetom kojima je potreban smještaj. Prvo ih je bilo četvero, pa su uspjeli iz zemlje izvući i majke djevojaka. Kod nas nije neki luksuz, ali imaju sve što im treba. Mislim da im je ovdje lijepo, ali jedva čekaju povratak kući, kao i svi prognanici. Samo da ovo zlo čim prije završi."

'Masked Singer' pratite subotom u 20.15 na RTL-u!