CRVENI TIM

Anel Tomašić sa 17 je imao moždani udar, a sada ostvaruje snove u 'Hell's Kitchenu'

Anel Tomašić u jučerašnjoj epizodi 'Hell's Kitchena' pridružio se crvenom timu na čelu s Vehidom koji ga je srdačno dočekao, a progovorio je i o teškom zdravstvenom stanju s kojim se suočio u ranoj mladosti

HK - Anel.PNG
Foto: RTL

Anel Tomašić u jučerašnjoj epizodi 'Hell's Kitchena' pridružio se crvenom timu na čelu s Vehidom koji ga je srdačno dočekao, a progovorio je i o teškom zdravstvenom stanju s kojim se suočio u ranoj mladosti.

Četiri nova kandidata stigla su sinoć u 'Hell's Kitchen' i, nakon izazova u kojem su kuhali za chefa Gretića, nastavljaju natjecanje zajedno s timovima, a osim Milene Krizmanić, Viktora Vercoustrea i Nikole Mrvca, među njima je i 27-godišnji Anel Tomašić iz mjesta Podturen.

Već se može pohvaliti i titulom chefa kuhinje, u svom poslu najviše voli adrenalin, rad s ljudima i kolegijalnost, a za sebe kaže da je društven, marljiv i komunikativan. Smatra se kompetitivnom osobom, a dobra organizacija u kuhinji, kaže, itekako umanjuje stres. Kritiku dobro podnosi jer je to prilika da još više napreduje. Kulinarski uzori su mu Gordon Ramsay i Marco Pierre White zbog kojeg je, prisjeća se, i krenuo kuhati. Najviše mu leži priprema talijanskih specijaliteta, rižota, tjestenina, lazanja, no ističe da voli pripremati i steakove.

Anel je u show stigao jer želi nova iskustva i dodatno znanje, ali i vidjeti koliko vrijedi. Tijekom svog predstavljanja u epizodi spomenuo je tešku situaciju koja mu je promijenila život, no iz koje je izašao kao pobjednik, spreman na sve izazove i uspjehe. Oko motiva da u showu pokaže ono najviše i najbolje od sebe ne dvoji!

''Htio bih se dokazati prvenstveno sebi, a i htio bih dokazati ljudima koji nisu vjerovali u mene kad sam sa 17 godina imao moždani udar, kad sam bio u jako lošem stanju, kad sam se poslije svega toga vratio, počeo kuhati i raditi ono što volim... Htio bih im pokazati suprotno. Želim, mogu i hoću! To je uvijek moj moto!'' odlučno je najavio Anel.

Image
Foto: RTL

Da itekako može, Anel je pokazao u prvom zadataku. Chefu Gretiću poslužio je svoje autorsko jelo pod nazivom ''Balada'' - rolanu junetinu s pancetom i šampinjonima, rolani batak i zabatak s pancetom i ružmarinom te palentu i pire od celera. Uz to, poslužio je slatko-kiseli sos od meda i sherryja.

''Umak je interesantan... Ali dosta je konfuzno, manje je više. Ali začini su tu, tehniku imaš'', kazao je zadovoljno Gretić i otvorio mu vrata 'Hell's Kitchena'.

Na kraju dana Anel je pripao crvenom timu. Iako su plavci birali prvi i odabrali Nikolu, crveni su bili i više nego zadovoljni novim kolegom, dodavši kako smatraju da će se savršeno uklopiti među njih jer im djeluje kao pravi timski igrač.

''Opasno mi se sviđa što sam u crvenom timu i jako mi je drago što sam dio njih'', Anel je sa smiješkom komentirao.

Ovaj mladić smatra da su njegove najveće prednosti u kuhinji organizacija, smirenost i spremnost na timski rad, no ponekad zna biti nemaran, a kod kolega u kuhinji ne tolerira lijenost. Po njegovu mišljenju odlike dobrog chefa su red, rad i disciplina.

Kako će se novi član crvenih snaći u izazovima koji slijede i hoće li opravdati očekivanja, gledatelji će doznati u novim epizodama 'Hell's Kitchena' već večeras od 21.15 sati na RTL-u. Nova epizoda dostupna je i dan ranije na platformi Voyo.

Image
Foto: RTL