Večera za 5 na selu

Gostima fokus nije bio na jelu: 'Atmosfera je trebala biti življa!'

U novom tjednu u 'Večeri za 5 na selu' kuhat će kandidati iz Bjelovara, Križevaca i okolice, a prvi domaćin među njima bio je soboslikar Luka, koji s obitelji živi u mjestu Puričani.

naslovna.PNG

Luki su u goste stigli kuharica u vrtiću Nevenka, prodavačica Ana, domaćica Senka i još jedna prodavačica Tihana, a pripremio im je predjelo naziva Bilogorski biser, glavno jelo Vesela družina i desert Čarolija okusa. Domaćin je naposljetku osvojio 33 boda zato što su mu gošće smatrale da je trebala biti veselije druženje iako je sve sjajno počelo.

Image

Dame su se upoznale u kombiju i dobro raspoložene krenule kod Luke, koji ih je dočekao sa sviračima. „Savršen ambijent, savršena muzika i odličan domaćin“, komentirala je Tihana, a i ostalima se to jako svidjelo. Nakon dobrodošlice i zdravice još su malo zapjevali da bi uskoro počeli s predjelom.

Image

Luka je za predjelo poslužio pogačice punjene pršutom, sirnim namazom i jajetom, a sve su gošće komentirale kako sve izgleda jako lijepo. „Bilo mi je malo ljutkasto, osvježavajuće, hladno, hrskavo i fino“, rekla je Senka, a i Nevenka je pohvalila predjelo. „Svidjele su mi se te školjkice, to lisnato pecivo, a i sir mi je bio fin“, rekla je.

Image

Teletina ispod peke uz krumpir i povrće bila je poslužena za glavno jelo, a svima je izgledalo jako ukusno. Tihana i Senka priznale su kako prvi put jele teletinu ispod peke, što je začudilo i domaćina i Nevenku, koja je rekla kako je to uobičajeno jelo za njihovo podneblje. Na kraju su gošće pohvalile Lukino glavno jelo iako je Nevenki nedostajalo malo začina.

Image

Za kraj večere Luka je poslužio štrudlu s jabukama prelivenu kremom, a Nevenka je bila iznenađena što je sam razvlačio kore. „Za jednog dečka, bilo je odlično“, rekla je Ana kojoj je kolač ipak bio malo suh. Luka je potom podijelio darove i malo su zapjevali.

Image

Luka je za svoju večeru od Tihane dobio desetku jer joj je sve bilo savršeno, pogotovo jela koja još nije probala, a Nevenka i Senka odlučile su se za osmice. „Predjelo je bilo u redu, glavno jelo malo neslano, a desert dobar. Da je atmosfera bila veselija, bilo bi bolje“, rekla je Nevenka, a Senka je također objasnila svoju ocjenu: „Sve je bilo super, ali atmosfera je trebala biti življa.“ Najstroža gošća bila je Ana, koja je rekla: „Predjelo je bilo super, glavno jelo nije bilo dovoljno začinjeno i desert je bio suh.“

Image

Sutra kuha Nevenka, a hoće li ona zadovoljiti ukuse prilično zahtjevnih gostiju - ne propustite pogledati od 20.15 sati u novoj epizodi 'Večere za 5 na selu'.