Zobene pahuljice - hit namirnica za svako doba dana: Hranjivi i ukusni recepti za kašu bez premca

Zobene pahuljice nisu rezervirane samo za doručak, a mi smo ti odlučile pripremiti tri recepta koja možeš jesti od jutra do večeri i biti sigurna kako si pojela hranjiv i lako probavljiv obrok

Zobene pahuljice - hit namirnica za svako doba dana: Hranjivi i ukusni recepti za kašu bez premca

Zobena kaša s jabukama


Priprema: 

Jabuku oguli i nareži na kockice. Na tavi zagrij kokosovo ulje pa dodaj jabuke. Nastavi sve zajedno lagano dinstati dok jabuke ne omekšaju, a zatim dodaj cimet i sve skupa dobro promiješaj. Sa strane pripremi običnu zobenu kašu, pa kada ona bude gotova u nju dodaj jabuke u cimetu i sve lagano promiješaj. 

Za dodatnu slatkoću sve začini sa žlicom meda ili javorovog sirupa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pripremu osnovne, najobičnije zobene kaše potrebne su ti pahuljice i voda ili mlijeko. Nakon što odabranu tekućinu zagriješ na štednjaku, u nju umiješaj zobene pahuljice i par minuta nastavi miješajući kuhati. Što dulje miješaš, kaša će biti gušća.

Kada si dobila željenu gustoću, istresi ju u posudicu i dodaj joj začine, voće ili orašaste plodove kojima ćeš ju obogatiti. Za kašu s jabukama trebat će ti tek nekoliko namirnica, a dobit ćeš vrlo ukusan obrok. 

Sastojci:

  • 1 jabuka
  • 60 g zobenih pahuljica
  • 1/2 žličice cimeta
  • 150 ml zobenog mlijeka
  • 1 žlica kokosovog ulja
2/4