Zobena kaša s jabukama
Priprema:
Jabuku oguli i nareži na kockice. Na tavi zagrij kokosovo ulje pa dodaj jabuke. Nastavi sve zajedno lagano dinstati dok jabuke ne omekšaju, a zatim dodaj cimet i sve skupa dobro promiješaj. Sa strane pripremi običnu zobenu kašu, pa kada ona bude gotova u nju dodaj jabuke u cimetu i sve lagano promiješaj.
Za dodatnu slatkoću sve začini sa žlicom meda ili javorovog sirupa.
Za pripremu osnovne, najobičnije zobene kaše potrebne su ti pahuljice i voda ili mlijeko. Nakon što odabranu tekućinu zagriješ na štednjaku, u nju umiješaj zobene pahuljice i par minuta nastavi miješajući kuhati. Što dulje miješaš, kaša će biti gušća.
Kada si dobila željenu gustoću, istresi ju u posudicu i dodaj joj začine, voće ili orašaste plodove kojima ćeš ju obogatiti. Za kašu s jabukama trebat će ti tek nekoliko namirnica, a dobit ćeš vrlo ukusan obrok.
Sastojci:
- 1 jabuka
- 60 g zobenih pahuljica
- 1/2 žličice cimeta
- 150 ml zobenog mlijeka
- 1 žlica kokosovog ulja