Ako se želite dobro, kvalitetno i zdravo hraniti te dobiti potrebne proteine, prije sveg morate znati koje je crveno meso, a što spada u ostalo meso i koje je crveno meso?
Bijelo meso kao i druge vrste mesa ima bjelančevine, željezo i vitamin B, ali uz znatno manji udio masti nego crveno meso.
No morate znati i da se bijelo meso može konzumirati češće od crvenoga.
U Hrvatskoj su muškarci skloniji jesti crveno meso, a žene bijelo meso jer mu se pripisuje dijetalna komponenta.
Za početak reći ćemo da je bijelo meso lako probavljivo i pogodno za sve uzraste, a evo i što spada u bijelo meso.
Pod crvenim mesom podrazumijevamo sva ona mesa koja imaju veću količinu mioglobina, proteina koje mesu daje karakterističnu crvenu boju.
Evo i koje je crveno meso - „Crveno meso” odnosi se na govedinu, svinjetinu, janjetinu i kozletinu dobivenu od domaćih životinja
Najčešći je primjer crvenog mesa goveđe meso, uključujući i meso sadržano u prerađenim prehrambenim namirnicama i u većini pljeskavica od goveđeg mesa.
Koje sve vrste mesa ubrajamo u crveno meso? Da li ste i vi ljubitelj crvenoga ili bijeloga mesa i znate li koje je crveno meso? O toj vrsti mesa pišemo više u nastavku